Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Uskršnje igre za poticanje snalažljivosti, koordinaciju pokreta, učenje boja…

uskršnje igre

Uskrsno je vrijeme kada je obitelj ponovno na okupu ali i vrijeme kada treba zabaviti djecu. Donosimo vam savjete kako se možete igrati s djecom za vrijeme Uskrsa i druge dane blagdana.

Spoji boje

Za ovo vam trebaju plastična uskrsna jaja u raznim bojama, potom karton za obična jaja i jedna kutija za cipele. Karton za jaja iskoristite tako da svaku rupu za jaje uz pomoć vodenih bojica, flomastera ili pastela obojite u drugu boju. Djetetov zadatak je staviti jaje određene boje na pravo mjesto u kutiji.

Na kutiji za cipele napravite nekoliko rupa, a cilj je da dijete pokuša progurati jaje kroz rupu. Također, ideja plus je oko svake rupe, ako je kutija za cipele bijela, obojati određenom bojom, pa je zadatak djeteta gurnuti jaje prave boje u pripadajuću rupu.

Spoji iste polovice

Iskoristite svoja plastična jaja, ali na način da im zamijenite polovice te dobijete jaja u više različitih boja. Na obične komadiće papira ili kartončiće nacrtajte više kombinacija jaja, neka budu i iste i razlikuju se samo u rasporedu gornjih i donjih boja. Potom dijete mora spojiti plastična jaja s onima na papirićima, pogađajući svaku moguću kombinaciju. Izvrsna vježba percepcije i učenja boja te razmišljanja i uočavanja.

uskrsne igre

Pecanje jaja

Uzmite veliku plastičnu posudu i napunite ju vodom. Zatim stavite u nju stavite plastična jaja i krenite s “pecanjem”. Dajte djetetu kuhinjsko cjedilo i zadatak da ulovi sva jaja, jedno po jedno. Potom ih može složiti na pladanj namijenjen upravo uskršnjim jajima (s rupicama u obliku jaja). Cilj je svako jaje bez pomaganja rukama, upecati te uz pomoć cjedila, premjestiti na tanjur. Dijete će se zabaviti neko vrijeme pecajući, dok usput vježba i koordinaciju oka i pokreta te preciznost.

“Košarka” s pisanicama

Uzmite kartonsku kutiju, možete i onu istu koju ste koristili za igru broj 1 te je napunite plastičnim čašama. Otvorite natjecanje – s određenog mjesta u kući svi ukućani trebaju bacati plastična jaja, a cilj je ubaciti u što više čaša.

uskrsne igre

Pazi da jaje ne ispadne…

Izvježbajte dječju spretnost i održavanje ravnoteže. Dajte djetetu žlicu u koju ćete mu staviti plastično jaje. Cilj je što brže proći cijelu sobu (ili neki drugi teritorij), držeći ispruženu ruku, a da jaje pritom ne ispadne. Ova vježba (igra) je dobra za održavanje ravnoteže, koordiniranje pokreta..

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.