Istaknute teme Za roditelje Zabava i zanimljivosti

Stvari koje muževi “nisu sposobni” sami napraviti

Koliko god žene vole svoje muževe ponekad im nije jasno kako oni uspijevaju preživjeti bez njih. Tu se ne misli na puko fizičko preživljavanje nego da svakodnevne sitnice koji oni, čini se, jednostavno nisu sposobni sami napraviti.

Muževi su, čini se, cijepljeni od nekih “aktivnosti”

Što bi se dogodilo da neke stvari žene jednostavno prestanu obavljati? Je li moguće da bi ih muževi onda ipak nekako snašli ili ipak ne?

Evo koje stvari, čini se, nikako “nisu sposobni” napraviti sami:

Zamijeniti ručnik za kupanje

Nakon tjedan dana tuširanja, bez obzira kako ručnik izgledao ili mirisao, muževima ne pada na pamet da ga bace na pranje i zamjene. Kao da su cijepljeni od mogućnosti da to samostalno naprave. Da im žene redovito ne mijenjaju ručnik, vjerojatno bi isti koristili i više mjeseci ne primjećujući da se pretvorio u prljavu, smrdljivu krpu.

Promijeniti plahte

Zanimljivo je promisliti da li bi muški zamijetili da spavaju na istoj plahti na primjer, već mjesec dana? Možda, a možda i ne. Njima to uvijek miriši i izgleda isto, pa čemu onda sitničariti?! Čovjeku dođe da se zapita koliko su ih često mijenjali u danima dok nisu bili oženjeni. Ah da, također nikad ni ne pospreme krevet.

Zamijeniti praznu rolu toaletnog papira

Toaletni papir je pri kraju, vise još dva komadića s role. Muževi su sposobni otići u wc, obaviti nuždu i ostaviti još jedan papirić na roli (kako?!) ili praznu rolu, bez ikakve grižnje savjesti što je nisu maknuli i zamijenili s novim kolutom papira. To je jednostavno nešto čime se oni ne mogu zamarati i što nadilazi, izgleda, njihove mogućnosti. Niti razgradive role nisu unijele nikakve promjene u njihovu rutinu. Bilo bi zanimljivo kad bi i žene počele “zaboravljati” ovu itekako važnu dužnost koju tako olako shvaćaju.

Napuniti spremnik sapuna

Sapuna u spremniku više nema, a muževi uporno nalijevaju vodu u tu jadnu posudicu, samo da ne moraju posegnuti za bocom i nanovo napuniti dispanzer ili ne daj bože, kupiti novi sapun. Ne shvaćaju da će se dispanzer, bez obzira na učestalo dolijevanje vode, kad tad morati ipak napuniti jer će svako pranje ruku izgubiti smisao.

Pospremiti kuhinju

Iz tko zna kojeg razloga, muževi kao da su slijepi na kuhinjske gadosti poput ostataka večere u kuhinjskom odvodu, skorene mrlje na štednjaku, mrvice na radnoj ploči…Naravno, sposobni su napuniti i upaliti perilicu suđa, ali trula hrana oko njih uopće nije problem za njihove oči i nos.

Kupiti stvari poput toaletnog papira i paste za zube

Zašto se zamarati i pamtiti ovakve glupe sitnice ili pisati glupe popise za kupovinu? Pa za to postoji dobra vila koja se pobrine da kad god u kući nestane paste za zube, sapuna ili toaletnog papira, sve nanovo napuni.

Dogovoriti pregled kod liječnika ili zubara

Muževi su poprilično loši u brizi za vlastito zdravlje. Pregled kod zubara? Ima vremena. Laboratorijske pretrage? Ma daj! Dok ne stisne… Tada cvile kao mala djeca. Očito je to jedan od razloga zašto se uopće žene…da ih ima tko otjerati liječniku.

Kupovati odjeću

Sposobni su žaliti se na rupe na čarapama i izgubljene rukavice, izlizane cipele i slično ali kada treba otići u trgovinu i provesti dva sata kupujući, birajući i isprobavajući, nakostriješe im se sve dlake na glavi. Najbolje bi bilo kad bi to sve netko obavio za njih i dostavio im kući upravo ono što njima treba. Ono što ih pak zanima – kao na primjer tehnologija, stripovi, filmovi – tu mogu provesti po nekoliko sati buljeći u istu stvar, prelistavajući i isprobavajući. Zanimljivo.

Imati u vidu dječje obaveze i rasporede

Žene se jednostavno trebaju pomiriti s činjenicom da su one tajnice koje drže rokovnik dječjih aktivnosti i događanja, a da muževi takve stvari jednostavno nisu sposobni imati u vidu. Bez obzir koliko im puta prigovorile ili molile da zapamte, oni to ipak nekako smetnu s Djeca su sretno dopremljena na neku aktivnost samo zahvaljujući ženinim strogim uputama.

Skuhati pristojno jelo

Čast izuzecima koji uistinu kuhaju, ali muškarci kao da uskraćeni za mogućnost da uspješno iskombiniraju par namirnica i osmisle neko jelo, bez obzira što su često uz svoje žene dok one to rade. Njima to jednostavno ne polazi za rukom (kad bi barem pokušali), i jedino što su sposobni napraviti jest kava, tost ili recimo…zdjelica pahuljica?

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.