Istaknute teme Učenje i rekreacija

Koliko vam je važno kod djeteta razviti samopouzdanje, empatiju i socijalne vještine?

Kako podučiti djecu i nekim emocionalnim i socijalnim vještinama da bi svoje probleme i razmirice nauče rješavati razgovorom?

samopouzdanje

Socijalne vještine mogu se izvježbati

Danas se djecu upisuje na mnoge sportove i tečajeve, ulaže se u njihovo znanje, razvijaju im se vještine. No, vještina na koju mnogi zaborave, a za djecu je izuzetno važna, je vještina komunikacije, kao i socijalne vještine. Roditelji često nemaju vremena za svoje najmlađe, pa da bi to nadoknadili obasipaju ih poklonima i pažnjom, rade puno toga umjesto njih i za njih. Djeca se, nakon izlaska iz takvog okruženja često ne snalaze među vršnjacima, gdje nije uvijek sve po njihovom.

Tada znaju izbiti svađe i sukobi, javlja se nezadovoljstvo i nesigurnost.

Kako to promijeniti i podučiti djecu i nekim emocionalnim i socijalnim vještinama da bi svoje probleme i razmirice nauče rješavati razgovorom?

Zvuči zahtjevno?

Sve je to moguće kroz igru i zabavu, ali i puno stručne pažnje, pod budnim okom Ive Brčić, mag. soc./phil., praktičara terapijskih tehnika za djecu i mlade te usto i trenerice Nenasilne komunikacije u međunarodnoj certifikaciji.

Iva je osmislila poseban program namijenjen djeci od 7 do 10 godina, temeljen na Nenasilnoj komunikaciji i mindfulness metodama. Osim već spomenutog, djeca će kroz njezine radionice raditi na tome kako izraziti sebe i empatiju, naučiti kako rješavati sukobe te općenito bolje komunicirati.

Kome je program namijenjen?

 • djeci sklonoj sukobima
 • djeci koja se boje komunicirati
 • djeci koja imaju slabije socijalne vještine
 • djeci koja ne znaju izraziti što žele i osjećaju
 • djeci koja impulzivno reagiraju
 • djeci s nižim samopouzdanjem

Što će vaša djeca dobiti na radionicama?

 • Sigurno okruženje: Bez prosudbe ili kritike, djeca uče kroz iskustvo.
 • Snažne vještine: Osvještavanje potreba, samopouzdanje, empatija i rješavanje konflikata.
 • Zabavu i učenje: Kroz igru i smijeh, djeca će usvojiti nove vještine.
samopouzdanje

Zašto baš ovaj program?

Program se temelji na principima Nenasilne komunikacije koju je razvio psiholog Marshall Rosenberg i mindfulness metodama. Specifičnost ovog programa je u tome što djecu usmjerava da osvijeste svoje automatske i naučene načine reagiranja i promjene ih, kako bi izbjegli sukobe i prepirke. Da prepoznaju što im je potrebno u danom trenutku i da lakše i brže obave svoje obaveze.

Vodi ih ka smirenijoj, zadovoljnijoj, ispunjenijoj svakodnevici. Osim toga, nenasilna komunikacija ih potiče da se jasno izraze i nauče zauzeti za sebe. Sve to se odvija kroz igru, zabavu i smijeh. 

Kako se provodi program?

Princip prema kojem se radi na radionicama je iskustveno učenje. Polaznici nemaju ponuđena rješenja i savjete, već su potaknuti da ih samostalno pronađu kroz kreativno promišljanje. Naglasak je stavljen na procesu otkrivanja i spoznaje, dok je učenje sekundarni element koji se javlja spontano. A sve to kroz igru, smijeh i ono što je najvažnije zabavu. 

Teme radionica:

 • Osvještavanje komunikacije bez sukoba
 • Jačanje samopouzdanja i empatije
 • Pronalaženje rješenja za nezadovoljene potrebe
 • Nenasilno rješavanje konflikata
 • Kako se zauzeti za sebe i reći NE

Detalji:

Vrijeme: svakog utorka s početkom 2. 4. 2024., 18:00 h
Mjesto: Centar Klubko, Ilica 131, Zagreb

ILI


Vrijeme:
svakog četvrtka, s početkom 11. 4. 2024., 17:00 h
Mjesto:
Relax Kids 4A ll, Kukuljevićeva 15, Zagreb
Cijena radionica:
15 eura po radionici
Program:
60 eura mjesečno (4 radionice)

O voditeljici programa:

Iva Brčić, mag. soc./phil., je praktičar terapijskih tehnika za djecu i mlade, trenerica Nenasilne komunikacije u međunarodnoj certifikaciji. Suradnica s državnim institucijama i fakultetima na teme o prevenciji nasilja, odgoju, roditeljstvu, stresu, i nenasilnoj komunikaciji. Osoba koja uživa u radu s djecom i koja živi komunikologiju. Za sve informacije možete se javiti na mob: 098 900 8634 ili na mail najsretnijabeba@gmail.com.

foto: Najsretnija beba i Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.