Novosti i događanja

Zbog novog opasnog TikTok trenda dječak progutao magnete

Magnete su liječnici pronašli kada su im se instrumenti zalijepili za dječakov trbuh

Nije ovo prvi put da se piše o opasnim trendovima koji se šire društvenim mrežama, a TikTok nekako kao da prednjači kada su suludi izazovi u pitanju.

Mladi također sve više žele sudjelovati u viralnom svijetu i dokazati se, postati popularni, istaknuti se na svaki mogući način, ne shvaćajući u potpunosti rizik kojem se izlažu.

Nedavni TikTok izazov koji se opet brzinom munje raširio među klincima nije prvi koji nanosi štetu, ali je svakako jedan od najopasnijih.

Jedno je dijete, sudjelujući na tom izazovu završilo na hitnoj operaciji jer mu je život bio ozbiljno ugrožen. Jedanaestogodišnji je Ellis naime progutao pet magnetskih kuglica. Sve je počelo jakim bolovima u trbuhu koji su trajali tjedan dana prije nego ga je majka odvela u bolnicu gdje su posumnjali na upalu slijepog crijeva.

Da je riječ o magnetima otkrili su kada su se njihovi medicinski instrumenti doslovno zalijepili za Ellisov trbuh! Tri su uspjeli ukloniti, ali za preostala dva bila je potrebna ozbiljna operacija tijekom koje je dječak ostao bez dijelova crijeva. Kako su kuglice uopće dospjele tamo?

Dječak je sudjelovao u viralnom TikTok izazovu koji uključuje piercing jezika. Trend je takav da se snimate i pretvarate se da imate piercing, tako da na jezik zalijepite dva magneta, na svaku stranu jezika po jedan. Sumnja se da su tako magneti završili u želudcu.

Iz bolnice su rekli kako je Ellis peto dijete koje su tog tjedna primili s istom vrstom problema. Što je najgore, dječak se sad bori i s teškom infekcijom, dok njegova mama paralelno vodi kampanju na Facebooku apelirajući na roditelje da pripaze što njihova djeca rade na društvenim mrežama.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.