Istaknute teme Oprema i uređenje

Završena izgradnja područnog objekta OŠ Savski Gaj – Blato

oš savski gaj

Novi područni objekt OŠ Savski Gaj-Blato sadrži osam učionica, kuhinju s blagovaonicom, knjižnicu, polivalentnu sportsku dvoranu

-Nova područna škola u Blatu izgrađena je na mjestu stare područne škole, potpuno je nova, suvremeno opremljena i energetski učinkovita te spremna za nastavu za oko 200-tinjak djece – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom obilježavanja završetka radova na područnom objektu OŠ Savski Gaj-Blato. 

Ravnatelj OŠ Savski Gaj Matija Bajić zahvalio je gradonačelniku i njegovim suradnicima te svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

-Otvorenje područne škole je od velike važnosti za roditelje i djecu te za djelatnike Škole, koji su s otvorenjem ovog objekta značajno rasterećeni. Uime svih djelatnika OŠ Savski Gaj, naših roditelja i učenika, zahvaljujemo na trudu i upornosti u projektiranju i izgradnji ovog objekta-rekao je.  

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da broj stanovnika u Gradskoj četvrti Novi Zagreb Zapad neprekidno raste te da su škole i vrtići prijeko potrebni stanovnicima u tom dijelu Zagreba:

Upravo je zbog rasta stanovnika u ovom dijelu grada u tijeku projektiranje nove osnovne škole na Laništu kojom će se Osnovna škola Savski Gaj dodatno rasteretiti te omogućiti ono što je konačan cilj za sve škole u Zagrebu – rad u jednoj smjeni. 

Najavio je i donošenje novog GUP-a Grada Zagreba u kojem će inzistirati na zemljištu za izgradnju dječjeg vrtića i matične (osmogodišnje) osnovne škole u Blatu. 

Novi područni objekt OŠ Savski Gaj -Blato sadrži osam učionica, kuhinju s blagovaonicom, knjižnicu, polivalentnu sportsku dvoranu i druge sadržaje potrebne za suvremenu nastavu, a na bruto površini koja iznosi 1.504 m2. Vrijednost investicije, financirana u potpunosti iz proračuna Grada Zagreba, iznosi gotovo 29 milijuna kuna.  

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.