Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Zašto je kartonska kutija djeci zanimljivija igračka od onih što svijetle i sviraju?

Vrijeme je darivanja i sigurno su i vaša djeca ispod Igračke koje ispuštaju zvukove, svijetle, pjevaju i plešu lako nas mogu zanijeti da pomislimo kako su savršene i kako će se dijete s njima zaigrati satima! Bacimo pogled na cijenu pa vidimo nešto što niti u ludilu ne bismo potrošili na sebe, ali za naše najslađe ne postoji riječ preskupo!

Kartonska kutija Kartonska kutija može se koristiti za crtanje, a može se pretvoriti i u kuću

Stručnjaci naglašavaju kako su najbolje igračke za dječji razvoj u stvari one najjednostavnije, u kojima podjednako mogu uživati i roditelj i djeca. Kocke, puzzle, zagonetke, sve su to igre koje pomažu u oblikovanju i izgradnji kreativnosti i mašte.

No, sigurno niste pomislili kako i kartonska kutija može biti vrijedna igračka, ali stručnjaci tvrde da je tako.

-Kartonska kutija može se koristiti za crtanje, a može se pretvoriti i u kuću. A upravo su najbolje igračke one koje potiču stvaranje, pretvaranje te međusobnu komunikaciju djece i roditelja – istaknuli su, dodajući kako djeca od igrica, tableta i tv ekrana jednostavno ne mogu dobiti to isto.

A kad se djeca igraju s roditeljima – dogodi se prava čarolija. Bilo da se pretvaraju u likove iz bajki ili zajedno grade blokove ili zagonetke

Provedena istraživanja sugeriraju kako se velika uporaba elektronike ometa razvoj dječjeg govora, a zamjenjuje i važno vrijeme igranja s roditeljima te dovodi do pretilosti.

-Ne postoji zaslon, video igra ili aplikacija koja bi mogla zamijeniti odnose izgrađene igračkama – naveli su stručnjaci.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.