Novosti i događanja

Započeo projekt poticanja čitanja “Školarci u knjižari: životni put jedne knjige”

U suradnji s lokalnim osnovnim školama, i uz potporu Ministarstva kulture i medija, nakladnička kuća Znanje u svim svojim knjižarama diljem Hrvatske već drugu godinu za redom organizira program poticanja čitanja. Cilj je oživjeti knjigu, približiti pisanu riječ i potaknuti interes za čitanjem kod školaraca te pokazati kako su upravo knjižare jedno od središnjih mjesta za poticanje i njegovanje kulture čitanja.

Kroz praktične primjere djeca viših razreda upoznaju se s procesom rada na knjizi, od odabira naslova pa do puštanja knjige u tisak

Kroz animaciju, slikovnice, ples, glumu i druge zabavne metode, nižim razredima na jednostavan se način prenosi važnost čitanja i ljubav prema knjizi. Kroz praktične primjere, djeca viših razreda upoznaju se s procesom rada na knjizi, od odabira naslova, reguliranja autorskih prava i sklapanja ugovora, preko uređivanja, lekture i korekture pa do puštanja knjige u tisak.

Govori se o digitalnim i tiskanim materijalima, grafičkom oblikovanju i dizajnu knjige, a potom marketingu i načinu na koji oglašavanje omogućava knjizi da pronađe svoju publiku.

Na posljetku, učenici će naučiti važnost djelatnika knjižare koji u izravnom doticaju s čitateljima svojim savjetima i preporukama igra ključnu ulogu u profiliranju knjižare kao kulturnog središta u kojem se uvijek može pronaći informirani sugovornik. U programu sudjeluju školarci, učitelji i knjižničari, prevoditelji, autori, urednici u nakladničkim kućama, djelatnici knjižara i marketinga.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.