Novosti i događanja

Ako imate predškolca, uskoro vas očekuju upisi, u školu moraju djeca koja do Uskrsa navršavaju 6 godina

Sva djeca koja do 1. travnja 2024. godine navršavaju 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2024. godine) moraju na jesen 2024. krenuti u I. razred osnovne škole. Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba  najkasnije do 15. lipnja 2024. i to nakon obavljenih pregleda djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole.

Za djecu koja će tijekom 2024. navršiti šest godina, a želite ih upisati ranije u školu morate podnijeti zahtjev za prijevremeni upis do 31. ožujka 2024.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja.

Iznimno od navedenog roka, roditelji/skrbnici djece s već utvrđenim teškoćama u razvoju ili djece koja su dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2023./2024., dužni su javiti se nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred u razdoblju do 15. travnja, kako bi im se pravovremeno odredila potrebna programska i profesionalna potpora.

Zahtjev za prijevremeni upis djeteta roditelj/skrbnik predaje u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovom prebivalištu/boravištu, najkasnije do 31. ožujka 2024.

Molbu za upis djeteta u školu izvan upisnog područja roditelj/skrbnik predaje u tajništvo škole u koju želi upisati dijete do 15. svibnja 2024. godine. Zahtjevi se mogu predati i naknadno te će se obrađivati tijekom ljetnog perioda.

Informacije o mjestu i načinu provedbe pregleda utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred te potrebni obrasci nalaze se na linkovima niže:

  1. Obavijest o upisu djece, šk. god. 2024./2025.
  2. Raspored pregleda djece u ambulantama školske medicine po upisnim područjima
  3. Obrazac zahtjeva za prijevremeni upis/odgodu upisa

S ciljem lakšeg praćenja procesa upisa, potrebnih koraka te ključnih datuma, Grad Zagreb pripremio je kratki Vodič za upise koji je dostupan ovdje.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.