Novosti i događanja

Svi školarci od ponedjeljka u klupama, do završetka nastave čekaju ih svakodnevni ispiti

Svi zagrebački školarci od ponedjeljka 10. svibnja vraćaju se u svoje klupe. Time će posljednjih mjesec dana nastavu pratiti u učionicama umjesto putem svojih računala, a zbog nagomilanog gradiva, čekaju ih i brojni ispiti i usmena ispitivanja.

Prošle školske godine zbog epidemije omogućen je prolazak razreda i uz zaključene negativne ocjene, hoće li se popuštati i ove godine?

-Naši nastavnici nisu nas uopće ispitivali online pa će sada do kraja godine biti naporno svaki dan odgovarati neki predmet ili pisati test – rekla je jedna učenica 7.og razreda.

Iz Grada su istaknuli kako su odluku o povratku učenika u škole donijeli u suradnji s epidemiolozima te da učenici odrade kvalitetnije ostatak nastavnih sati.

Podsjetimo da su ovu školsku godinu cijelu odradili jedino učenici razredne nastave te da su ostali osnovci i srednjoškolci velik dio školske godine gradivo pratili online.

Iako su učenici ocjenjivani, svima je jasno da kvaliteta učenja i ispitivanja nije ista pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li nadležno Ministarstvo kao i prošle godine zbog epidemije donijeti izmjenom Zakona omogućiti prelazak u viši razred čak i s više nedovoljnih zaključnih ocjena.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.