Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Snaha priznala: podijeli svu odjeću koju svekrva kupi njezinu djetetu

Happy baby girl with heap of baby’s things

Svu dobivenu odjeću uglavnom proslijedi jer je “curičasta”

I vaše dijete sigurno ima baku i djeda koji mu kupuju razne stvari, od igračaka do odjeće. Možda su to nekad savršeni izbori, a možda biste vi tu i tamo izabrali nešto drugo.

Jedna novopečena mama primijetila je da je njezina svekrva sklona određenom tipu odjeće za dijete, i tu je naravno, nastao problem.

-Moj sin je svekrvi prvi unuk. Obožava mu kupovati stvari, najčešće one koje mu uopće nisu potrebne. Na primjer, nedavno m uje kupila vješalice za ormar iako zna da ih ne koristimo i da njegovu odjeću presavijamo te tako slažemo u ladice – objasnila je mama dio situacije na društvenoj platformi Reddit.

No, vješalice su samo dio problema. Najveći je taj da svekrva kupuje unuku ženskastu odjeću. I pritom se ne radi o ljubičastoj polo majici.

-Ne znam što reći. Evo na primjer, kupila mu je ružičastu majicu na kojoj je nacrtana kruna i usto još piše “beauty queen”. Tu je i svjetloružičasti body na kojem piše “girl power”. Ne, to nije sve. Nedavno je dobio bijeli body kojeg krasi natpis “bakina djevojčica”. Kupila mu je i ružičastu tu tu suknjicu od tila – opisala je mama neobične svekrvine modne odabire.

Nisu svi bakini pokloni bili ružičasti, ali zato nisu niti išta manje ženskasti, smatra mama. Radi se o još prevelikom kombinezonu s plavim i crvenim cvjetovima te još jednom šarenom kombinezonu od, objašnjava mama, vrlo nekvalitetne tkanine s vezicom oko vrata koji je nesiguran za nošenje jer postoji mogućnost davljenja.

-Posljednji primjer njezine mudrosti je bijelo zeleni kombinezon veličine primjerene za novorođenče iako sam joj glasno naglasila da je dijete duplo veće od toga – požalila se snaha, napominjući kako se svekrvi uvijek pristojno zahvali, pokuša ju usmjeriti da kupi nešto drugo, poput igračke ili knjige ili pak kaže da njezin sin ima dovoljno svega.

Svekrva na to samo nehajno odgovori da sve što je od odjeće višak, mogu proslijediti nekome od prijatelja. No, vjerojatno ne zna da se to događa sa svom njezinom odjećom. I sve je prolazilo bez problema da svekrva baš nedavno nije pitala zašto njezin unuk nikada ne nosi ništa od odjeće koju mu ona kupi.

Snaha joj je objasnila da je ta odjeća malo “curičasta”, ali da ima prijatelja koji ima djevojčicu, pa često zamijene nešto od odjeće jer ta djevojčica ima puno toga “unisex”.

Svekrvin komenar na to je glasio:

-Nisam mislila da se danas više itko opterećuje bojima i uzorcima. Previše si opterećena, mislim da nije u redu da dijete nikad ne nosi nešto što mu ja kupim.

-Ne opterećujem se, moj sin ima puno toga ružičastog s voćem, narančastog, crvenog. Kupujem mu i kamione i lutke. Ali mislim da mu ne treba majica na kojoj piše da je on bakina princeza – ljutito je napisala snaha.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.