Djeca s teškoćama u razvoju

Saznajte u knjizi domaćih autorica: Postoji li ADHD ili je to moderna izmišljotina?

ADHD – knjiga koja razbija brojne predrasude i odgovara na brojna pitanja

Čini li se da je sve više nemirne djece? Možda su samo previše uz ekrane pa im je koncentracija slabija. Čini li se da svaka škola ili vrtić imaju barem jednog hiperaktivca? Možda je to stvar lošeg odgoja. Jesmo li postali osjetljivi i počeli djeci koja iskaču iz okvira pronalaziti dijagnoze? Možda je to sve samo utjecaj Zapada, a situacija u Hrvatskoj je sasvim drugačija. Postoji li uopće ADHD ili je to moderna izmišljotina? 

Na ova i brojna druga pitanja o dječjem razvoju već preko 15 godina odgovaraju hrvatske stručnjakinje i osnivačice Centra za ADHD u Hrvatskoj, Dubravka Kocijan Hercigonja i Vesna Hercigonja Novković. One su ujedno i autorice knjige ADHD: od predrasuda do činjenica u kojoj jednostavnim i lako razumljivim jezikom svima zainteresiranima predstavljaju što je taj sindrom zapravo i kako s njim živjeti.

Za svoju knjigu kažu: „Otkad smo prije petnaestak godina u sklopu naše Poliklinike osnovale Centar za ADHD, razgovarale smo s tisućama djece i njihovim roditeljima. Tijekom svih tih godina bilo nam je jasno da je ADHD i dalje velika nepoznanica. Svako dijete ima svoju priču, svako je dijete različito i posebno. Ali sva ona imaju i nešto zajedničko: zbog svoje su teškoće obilježena, njihovi roditelji su zbunjeni i frustrirani, mnogi nastavnici nedovoljno podržani ili educirani o radu s djecom s ADHD-om i ovisni o vlastitoj snalažljivosti. Ovo je knjiga za sve njih.»

Ovaj priručnik za roditelje, djecu, nastavnike, odgojitelje, zdravstvene djelatnike i sve one koji su se suočili s dijagnozom ADHD-a u bližoj okolini razbija mnoge predrasude o ADHD-u i donosi provjerene činjenice iz suvremene znanosti i dugogodišnjeg iskustva autorica.

Knjiga donosi pregled ADHD-a, od povijesti i uzroka poremećaja, preko kliničke slike, do načina dijagnostike i tretmana. Budući da ADHD može postojati i u adolescenciji i odrasloj dobi, autorice se bave njegovim specifičnostima u svim dobnim skupinama.

Vrijednost je ove knjige u osobnom doprinosu autorica, koje donose brojne životne primjere iz vlastite prakse i okoline koja je čitateljima bliska. Saznajte više o tome koliko je uloga okoline bitna u tretmanu osobe s ADHD-om i pronađite brojne savjete o životu s ADHD-om u ovom sveobuhvatnom priručniku.

foto: Egmont

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.