Zdravlje i sigurnost

Po školama krenulo dobrovoljno testiranje na koronu

Dobrovoljno testiranje provodit će se do 4. prosinca

U zagrebačkim osnovnim i srednjim školama započeo je projekt brzog antigentskog dobrovoljnog testiranja učenika na koronavirus. Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere

Testiranje će se provesti u 15 škola, na dobrovoljnoj bazi, a danas je na redu testiranje u tri škole. Testirat će se 587 učenika i djelatnika.

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, izjavio je kako je postojao plan za manji broj učenika, ali čak 587 roditelja dalo je pristanak, pa će se testirati i toliko učenika. Negativni rezultati neće se dodatno potvrđivati, a pozitivni će se potvrditi PCR testom. Lovrić je najavio da tamo gdje bude jedan pozitivan učenik, cijeli razred odlazi u samoizolaciju na deset dana. 

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca.

Ako rezultati ovog testiranja pokažu da je online nastava na 14 dana ili na nekakav duži period potrebna i u ostatku škola, donijet će se takva odluka ukoliko to zaista bude bilo potrebno, poručili su iz Grada.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.