Čitaonica Istaknute teme

Pettson i Findus – slikovnice koje ćete voljeti

pettson i findus

Pettson i Findus postat će omiljeni gosti u našoj kućnoj knjižnici

Ovih dana čitali smo sve i svašta, nekad nam je u ruke došlo nešto bolje, nekada lošije. Nešto smo pročitali i po pet puta. U istom danu. Nevjerojatno je kako djeci određene slikovnice nikada ne dosade, ponekad nas traže da ih pročitamo dvaput za redom. Nama ne bude jasno kako je moguće da je to zanimljivo, ali naučili smo ne postavljati pitanja. Barem ne ona na koja nećemo dobiti odgovor.

Tako su nam u ruke došle i slikovnice Pettson i Findus – slikovnice o starčiću i njegovom najboljem prijatelju, mačku. Slikovnice su podrijetlom iz Švedske, na prvi pogled, kad pomislite, starčić i mačak, rekli bismo ništa posebno.

No Pettson i Findus ubrzo su nam se uvukli pod kožu. Bogatim ilustracijma s puno detalja. Klinci su obožavali proučavati slike. Vidi ovo! A vidi ovo! Priča je jednostavna, a na svoj način opet bajkovita, pametna, jednostavno dobro odrađena, uvijek uz neki lagani zaplet i sa sretnim završetkom.

U priči su uživali klinac od gotovo četiri godine i mislim da je to ujedno i najmlađa dob za ovaj serijal genijalnog Svena Nordqvista te školarka od 7 i pol godina. I njoj je priča držala pažnju te smatram da je u redu i za niže razrede osnovnih škola, na primjer prvi i eventualno drugi.

Saznajte i vi kako su se Pettson i Findus uopće upoznali, a potom ćete ubrzo poželjeti saznati i sve o njihovim ostalim pustolovinama.

Danas smo, nakon dugo, predugo vremena, ponovo otišli u knjižnicu. Veselili smo se novim pustolovinama čudnjikavog, osebujnog Pettsona i njegovog znatiželjnog, pomalo nespretnog mačića Findusa. Možete zamisliti naše razočaranje kada su nam rekli da su sve slikovnice posuđene. No, ne čudimo nas to jer su super. Svakako, preporuka za čitanje.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.