Novosti i događanja

Otvoren vrtić u sklopu bolnice Rebro, zaposlenici će na posao voditi i djecu

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih suradnika, predstavnika vrtića i djelatnika Kliničkoga bolničkog centra Zagreb danas je uz prigodni program otvoren novi područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac.

Vrtić Rebro moći će primiti 200 djece, a u njega će ići i brojna djeca zaposlenih kako bi sa svojom djecom bili odmah nakon radnog vremena

Gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovaj dječji vrtić prvi objekt koji je otvoren u sklopu neke zagrebačke bolnice.

-Nekada smo na ovoj lokaciji imali mali vrtić za bolesnu djecu, ali ovo je prvi put da se u zagrebačkoj povijesti otvara vrtić i za zdravu djecu. U njemu će se smjestiti devet odgojno-obrazovnih skupina, odnosno 200 polaznika na 1.300 m2. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 12,5 milijuna kuna.

Područni objekt u Kišpatićevoj ulici je peta lokacija DV Bukovac, a pohađat će ga djeca zaposlenika KBC Zagreb te djeca iz okolice.

-Dječji vrtić Bukovac je prvi dječji vrtić koji još od 2007. provodi posebni program Vrtić u bolnici, a i ova investicija je dokaz da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih stanovnika i da kontinuirano ulaže napore u stvaranje boljih uvjeta, istaknuo je gradonačelnik pa je dodao da je roditeljima zaposlenicima učinjena velika usluga jer će njihovi mališani biti zbrinuti u sklopu KBC-a.

Ravnateljica DV Bukovac Gordana Lukačić je naglasila da je novi objekt opremljen u skladu s europskim standardima te da su djeca i roditelji izuzetno zadovoljni.

-Osim redovnoga desetosatnog programa, djeci nudimo razne edukativne programe, a roditeljima razne radionice i redovito savjetovalište. Grad se pobrinuo da novi objekt ima dovoljan broj stručnih suradnika i da bude jedan od najljepših vrtića u Hrvatskoj – rekla je Lukačić.

Otvorenju novog područnog objekta prisutvovao je i predsjednik Gradske skupštine, ujedno i doktor KBC-a Zagreb, Drago Prgomet. 

Foto: Zagreb.hr

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.