Istaknute teme Poklon čitateljima

Osvojite hit slikovnicu Ured za izgubljene stvari

ured za izgubljene stvari

?

Ured za izgubljene stvari uči djecu i važnim životnim lekcijama

Mozaik knjiga ovog vam puta daruje slikovnicu namijenjenu djeci od šest godina starosti na više, “Ured za izgubljene stvari”.

Radi se o nenametljivoj, ali i poučna priča, uz krasne ilustracije, zabavit će vaše mališane, ali i pripremiti ih za školu koja ih očekuje.

PRIČA

Subote prijepodne jedan dječak provodi s djedom i bakom. Tada čine nešto što on jako voli – vraćaju knjige u knjižnicu te podižu nove jer baka i djed puno čitaju.

Jedne pak subote djed odluči povesti dječaka u Ured za izgubljene stvari koji se nalazi na okretištu tramvaja. Ljudi koješta ostavljaju u tramvaju, a u Uredu te stvari pomno čuvaju, pa tako i bakine čizmice koje je djed izgubio.

Pri povratku kući dječak će shvatiti da su toga dana svi u njegovoj obitelji ponešto izgubili, pa tako i on bilježnicu iz hrvatskoga, što se nije usudio nikomu priznati. No dok s obitelji provodi ugodnu večer uz kviz na televiziji, dječak će naučiti još nešto važnije: sve stvari koje učimo i knjige koje čitamo također se skladište u nama. No za razliku od običnih stvari, te se stvari nikada ne mogu izgubiti, nego s vremenom postaju sve veće i olakšavaju nam život!

VAŽNOST ČITANJA I UČENJA

Ova slikovnica pomoću krasno osmišljene priče na jednostavan način djecu, ali možda i nas odrasle, poučava važnosti čitanja i učenja. Vrlo je važno djeci od rane dobi pokazati što se u knjižnici ili knjižari nalazi, da je knjiga namijenjena ljudima svake dobi, da knjiga može biti zabavna, ali i korisna te da u konačnici čini jedan mali dio mozaika koji zovemo znanje i koji nadopunjavamo cijeli život!

Da biste osvojili ovu slikovnicu, lajkajte i podijelite post na Facebooku te nam komentirajte koju ste zadnju slikovnicu pročitali s djetetom. Isti komentar ostavite nam i na portalu. Dobitnika objavljujemo na portalu 21. prosinca 2018. na portalu.

foto: Dječja posla

32 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.