Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opeklinama u dječjoj dobi – znate li da su djeca posebno ranjiva za vrijeme Adventa?

opeklinama

S opeklinama kod djece treba biti vrlo oprezan, posebno su ugrožena u doba Adventa kada mnoga raspolažu nedopuštenim pirotehničkim sredstvima


Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Medicinskim fakultetom u Zagrebu-Školom narodnog zdravlja, Klinikom za dječje bolesti Zagreb, Nastavnim zavodom za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba , Hrvatskim željeznicama, Hrvatskim pedijatrijskim društvom te Hrvatskim društvom za dječju kirurgiju  organizira javnozdravstvenu akciju obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opeklinama u dječjoj dobi na Trgu bana Josipa Jelačića kod Jurišićeve ulice u petak, 7. prosinca 2018. godine od 16.00 do 20.00 sati.  

Opekline djece su značajan javno-zdravstveni problem u Hrvatskoj. Uslijed nadolazećeg Adventa djeca se izlažu različitim pirotehničkim sredstvima,  a često budu opečena i na razne druge načine, uključujući i naizgled bezazlene situacije u vlastitom domu. Upravo iz navedenih razloga odlučili smo organizirati ovu javnozdravstvenu akciju koja ima za cilj ukazivanje na rastuću opasnost od opeklina kod djece.

foto: André Hofmeister

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.