Oprema i uređenje

Obnovljen Učenički dom Ante Brune Bušića

Učenički dom

Učenički dom nalazi se u zgradi staroj 139 godina

Nakon cjelovite obnove osnovnih škola Miroslava Krleže, Ivana Merza i Vugrovec Kašina, danas je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, u društvu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine te ravnatelja Učeničkog doma Darka Trošelja, obilježio završetak radova na cjelovitoj obnovi Učeničkog doma Ante Brune Bušića.

-Ova je zgrada stara 139 godina i sastoji se od više cjelina koje su dograđivane tijekom proteklih stotinjak godina. Ovo je prvi put da je zgrada sagledana kao jedinstvena cjelina i kao takva cjelovito obnovljena i modernizirana. Iako je riječ o zgradi iz 1883. godine, mislim da slobodno možemo reći da je Učenički Dom Ante Brune Bušića, koji ove godine slavi 70. obljetnicu postojanja, dobio novu zgradu – kazao je gradonačelnik Tomašević.

Opsežni radovi na obnovi zgrade Učeničkog doma uključivali su konstruktivno ojačanje, povećanu protupožarnu sigurnost i energetsku učinkovitost, te potpunu obnovu i modernizaciju soba, sanitarnih čvorova, servisnih te društvenih prostorija i dvorišta. Ukupna vrijednost radova je 26.087.647,35 kuna.

-Iz Fonda solidarnosti očekujemo 60%  iznosa, odnosno 15,5 milijuna kuna, pri čemu je dio od 9,4 milijuna kuna već isplaćen. Preostala sredstva planiramo osigurati iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornosti- rekao je gradonačelnik.

Ministar Paladina istaknuo je kako je obnova ovog Doma primjer kvalitetno iskorištenih sredstava dostupnih u Fondu solidarnosti, najavivši u narednom periodu sve veći broj radova na obnovi kako javnih tako i privatnih građevina.

Ravnatelj Trošelj zahvalio je svima koji su sudjelovali u obnovi Doma, izrazivši zadovoljstvo što se učenici i djelatnici, nakon dvije godine izbivanja i boravka u Učeničkom domu Novi Zagreb, vraćaju u svoju zgradu Doma.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.