Istaknute teme Putoteka

Najzabavniji vodeni parkovi na svijetu

vodeni parkovi

Neki vodeni parkovi svojom ponudom i uređenjem oduzimaju dah

Kada kažemo vodeni parkovi, sigurno vam na pamet pada mnoštvo bazena, brzih tobogana, razne prskalice, rijeka po kojoj lijeno plutaju divovski kolutovi u kojima se možete izvaliti i uživati.

Vodeni parkovi koje ćemo vam danas pokazati su sve to i još “ponešto” više. Da, ovo je lista najluđih vodenih parkova koje smo uspjeli pronaći. Zamislite kupanje u njima!

Beijing Water Cube

Pekinški vodeni park nastao je za potrebe Olimpijskih igara 2008, no nakon toga je “nadograđen” s još 12 000 četvornih metara vodenog parka. Sam prostor, što se tiče arhitekture ostavlja bez daha, a ni vodeni planet nije za baciti. Meduze koje plutaju u zraku iznad kupača samo pojačavaju dojam da se nalazite negdje u morskim dubinama.

Izvor: Inhabitat

Atlantis Aquaventure

Smješten u Dubaiju, ponosi se najvećim umjetnim otokom na svijetu, a vjerujemo ni kako vožnja ovim paralelnim toboganima. Navodno se u ovom vodenom parku nalaze vožnje koje nigdje drugdje ne možete doživjeti, a ako poželite, u istoimenom akvariju možete iskušati i malo drugačiji vodeni svijet i zaroniti uz morske pse. Kažu – potpuno je sigurno!

Izvor: WhiteWaterWest

Tsunami Surge

Kada nosiš “tsunami” u imenu, to odmah zvuči kao da je u ovom vodenom parku u Atlanti brzina nešto što odskače od ostalih atrakcija. Da, to je brzina koju postižete spuštajući se na 26 metara visokom toboganu, od milja zvanom tsunami. A brzina? Ah da, dok “letite” ona može doseći i do 45 kilometara na sat. Zvuči zabavno, ali ne za one slabijeg srca!

Izvor: Sixflags

Area 47

Ovaj dragulj smješten u Tirolu smatraju najotkačenijim i najluđim vodenim parkom u Austriji. Cijeli prostor od 20 000 četvornih metara zauzima najpoželjniji element – voda! Sve u parku posvećeno je brzini, adrenalinu, novima iskustvima i akciji. Usto, ističu iz parka, njihov vodeni tobogan najbrži je u Europi. Dobra pozivnica, zar ne?

Izvor: Area47

Aquadome Lalandia

Neki vodeni parkovi nisu samo adrenalin i luda zabava, već čisti hedonizam i uživanje, kao ovaj tropski vodeni park u Billundu u Danskoj. Ovaj najveći skandinavski vodeni park proteže se na 1000 četvornih metara, najpoznatiji je po vodenom toboganu imena “Tornado” u kojem se spuštate na napuhancu za četvero najhrabrijih.

Izvor: Wikipedia

Tropical Island

Kišne šume, nevjerojatni slapovi, tropski ugođaj neke udaljene lagune sve je ono što krasi ovaj mali vodeni raj u Brandenburgu u Njemačkoj. Bazeni su zagrijani na više nego ugodnih 28 Celzijevih stupnjeva, a na pješčanim dijelovima možete graditi kule ili se jednostavno izvaliti i pretvarati da se nalazite na nekom nevjerojatnom otoku.

Izvor:Itinari.com

AquaPark Druskininkai

Dok se kupate u bazenu kroz velike panoramske prozore pogled vam puca na obalu rijeke Nemunas, a ako okrenete glavu, u središtu prostora ugledat ćete poveliko umjetno napravljeno brdo s pećinom i slapovima. Ovaj latvijski vodeni park zato je omiljeno odredište stanovnicima Druskininikaia, ali i mnogobrojnim turistima. Na vrhu brda možete uživati u bazenima s mjehurićima i pogledu na cijeli vodeni park.

Izvor: Akvapark.lt

Siam park

Kada ste na Kanarskim otocima, ne može biti loše, pa tako ni njihov vodeni park Siam neće nikoga razočarati. Štoviše, tamo je poznat i kao ” vodeno kraljevstvo”. Tu se može naći bazen s valovima (visokima i preko 3 metra!) uz umjetnu pješčanu plažu, tobogan za utrkivanje sa šest paralelnih staza, najduža “lijena rijeka na svijetu”, a za pravu obiteljsku zabavu možete se uputiti na bazenske riječne brzace na obiteljskoj splavi.

Izvor: Facebook

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.