Djeca s teškoćama u razvoju Istaknute teme

Mama Vita napisala knjigu o hrabrom putu svoga sina Tina

Svoje mjesto pod suncem traži i četverogodišnji Tin, dječak rođen s dijagnozom prirođene bolesti mišića, artrogripozom

Put malog Heroja Tina knjiga su i Facebook stranica koje svjedoče o dječakovoj borbi s teškom dijagnozom

Teške i neizlječive dijagnoze stvarnost je koju u Hrvatskoj žive brojni roditelji. Oni se na svaki mogući način trude svojoj djeci osigurati bolju i vedriju budućnost, jer mjesto pod suncem svakome je teško naći, a možemo slobodno reći, i malo teže kada nisi kao svi ostali.

Svoje mjesto pod suncem traži i četverogodišnji Tin, dječak rođen s dijagnozom prirođene bolesti mišića, artrogripozom,

Njegova mama, Vita Branković pokrenula je na Facebooku stranicu “Put malog Heroja Tina” preko koje svi mogu pratiti njihove svakodnevne pobjede, poraze, dogodovštine i druge trenutke.

No, Vita je otišla i korak dalje te postala i autorica knjige koja nosi sto ime kao i Facebook stranica, istaknuvši da su joj želja i zadaća bile podijeliti s javnošću Tinovu borbu s preteškom neizlječivom dijagnozom.

-Pisala sam o trenucima našeg života, naše borbe da Tin prohoda. Trebalo mi je oko godinu dana da je završim, a moj sin mi je bio najveća inspiracija – rekla nam je Vita Branković.

Također, nada se da će knjiga biti inspiracija i motivacija i drugim roditeljima koji se nenadano kao i ona nađu ispred trnovitog puta.

–Kao svatko od vas i ja sam imala svoje snove, koji su se rasuli u tisuća komadića nakon što se rodio. Koliko sam samo trebala snage da bih se suočila sa stvarnošću znajući da moram pomoći svom djetetu, a istovremeno održati obitelj – priznala je hrabra i uporna mama.

No, kako svi u životu ponekad trebamo pomoć, tako ju je zatrebala i ova obitelj, prvenstveno u onom emotivnom smislu da osjete da nisu sami i da imaju potporu. Upravo tu potporu dobili su u svojem gradu, u Vinkovicma.

– Hvala svim ljudima koji su uz nas, posebno Gradu i Vrtiću koji je osigurao da naša djeca uz osobnog asistenta imaju sreću odrastati sa svojim vršnjacima. Blagoslov je to veliki za njihovu socijalizaciju, ali i za cijelo društvo da odmalena učimo razvijati empatiju jedni kod drugih, da smo prihvaćeni kakvi god bili i da smo svi različito jednaki u pruženoj ruci i šansi za normalno odrastanje i djetinjstvo koje svako dijete zaslužuje bez obzira bilo ono zdravo ili s dijagnozom, bilo ono tamnoputo ili bijelo, stranac ili domaći – istaknula je Vita.

Njezina knjiga, dodala je, je ujedno poziv i jedno veliko hvala! Želja da glasno i razumljivo govori o Tinovoj dijagnozi, za koju do njegova rođenja nije imala pojma da uopće postoji.


A svi koji žele malo prošetati njihovim životnim putem te na trenutak obuti nečije ne tako udobne cipele, može to napraviti naručivanjem knjige čiji se sav prihod koristi za dječakovo liječenje.

Knjigu može nabaviti preko Tinove stranice Put Malog Heroja Tina ili osobno na broju telefona mame Vita: 0977946734.

foto: Vita Branković – Facebook stranica

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.