Novosti i događanja

Mali festival – prvi virtualni kazališni festival u Hrvatskoj

Od danas do 12. lipnja i veliki i mali mogu kroz šest tjedana mogu uživati u predstavama kroz Mali festival. Riječ je o programu koji okuplja devet nezavisnih kazališta u dvanaest predstava, a program je podijeljen u predstave za odrasle (večernji program) i predstave za djecu i mlade (dječji program).

Mali festival priprema predstave za velike i male koje će pratiti i kviz

U šest tjedana trajanja festivala, svaki tjedan puštat će se jedna predstava iz večernjeg programa i jednu z dječjeg. Zadnji dan festivala, 12.lipnja, uz live prijenos iz nove dvorane Malog teatra, održat će se svečano proglašenje pobjednika festivala, i to u nekoliko kategorija – Nagrada za najbolju režiju, Nagrada za najbolje glumačkoostvarenje, te Nagrada za najbolji tekst/dramatizaciju.

Detaljno o Malom festivalu  na https://www.maliteatar.hr/mali-festival/
Ulaznice za predstave kupuju se preko ENTRIO.HR platforme, a moguće ih je gledati unutar 24 sata od aktivacije linka.

U blizini zagrebačkih kazališta kreirani su punktovi gdje će svaki posjetitelj koji posjeduje smartphone (i malo mašte), moći sudjelovati u interaktivnom kvizu u proširenoj stvarnosti (Augmented reality). Tamo ih čekaju naši virtualni domaćini – glumica TEA i kazališni miš TAR, koji ih vode i navigiraju, a ako odgovore točno na sva pitanja, posjetitelj osvaja popust na ulaznice Malog festivala.

Dovoljno je instalirati besplatnu aplikaciju s Google i Apple trgovina (link za Android: http://bit.ly/equinoxforandroid, link za iPhone: http://bit.ly/equinoxforiOS) i otići na neku od lokacija kazališta koja sudjeluju u festivalu.  

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.