Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Ideje: 10 kreativnih aktivnosti za djecu – II. dio

collage-2

Ove aktivnosti za djecu učinit će dan u kući zabavnijim


Donosimo vam još 10 kreativnih aktivnosti za djecu svih uzrasta u kojima će uživati sama ili uz igru s vama, a za koje vam nije potrebno gotovo ništa što nemate u svom domu.

1.Kuća za djecu: Napravite im zaklon od starog stolnjaka ili plahte. Uzmite platno, odmjerite potrebnu dužinu i širinu prema nekom kutu, između ormara ili vrata. Izrežite vrata, prozore, nacrtajte krov i sl…Nakon same izrade, djeca će danima uživati igrajući se u svom skrovištu.

1

2. Igra preciznosti: Za ovu igru potreban vam je veći komad papira. Možete iskoristiti i više malih, ako ih zalijepite u jedan veliki. Nacrtajte nekoliko krugova, svaki krug nosi drugi broj bodova (kao u pikadu), a središnji mali krug nosi pobjedu. Igrajte se s djecom na način da gađate centar uz pomoć katapulta (obična deblja kartonska pločica na koju s donje  strane u sredini zalijepite wc rolu da bude kao klackalica, a s gornje strane zalijepite čep od mlijeka iz kog će letjeti bombon ili kuglice od vate, alu folije, papira i sl.)

Najbolje se igrati sa šarenim malim bombonima jer ih djeca mogu i jesti te nećete morati strepiti da će djeca staviti u usta nešto što ne smiju. Dogovorite se i koja je nagrada za ukupnog pobjednika.

AppleMark

3. Autopraonica: Bilo da je riječ o curici ili dečku, auto s kojim se igraju s vremena na vrijeme treba i oprati. Skupite sve autiće, pripremite kadicu vode i sapunice i pustite djecu da uživaju.

3

4. Oslikajte staru majicu: Sigurno imate hrpu stare odjeće s kojom ne znate što bi. Uzmite staru majcu i flomastere ili bijelo ljepilo u sticku. Ispišite ili iscrtajte cijelu majicu, to mogu biti vaša imena, crteži, poštapalice i sl. Ipak, djeci dajte jasno do znanja da to radite sa starom odjećom koja će sada postati ponovno zanimljiva te da im ne pada na pamet da šaraju novu.

4

5. Pronađi me: Ako imate kinetički pijesak u njega sakrijte neke sitne predmete, a djeca neka ih uz pomoć kista ili slamke traže. Možete predmete sakrivati u nekoliko navrata, a nakon što ih djeca sve pronađu može uslijediti nagrada.

5

6. Napravite brodove: Od kutijica za jaja, slamčica i papira napravite cijelu flotu malih brodova. Ti brodovi nikada i ne moraju zaploviti no ako narednih dana krenete negdje u prirodu uz vodu, ponesite ih nekoliko i pustite da zaplove. Jednostavno, izrežite svaku košaricu za jaje zasebno, a jarbol od slamke učvrstite uz pomoć selotejp ljepila.

7

7. Staza za djecu i/ili autiće: Od ljepila u traci za zaštitu kod farbanja ili sličnih, neagresivnih ljepila na parketu napravite labirint. Ako imate više prostora  napravite labirint za djete da se kroz njega provlači, a ako nemate prostora neka dijete vozi autić kroz labirint i traži put.

8

8. Crtež od lišća: Na papiru neka djeca prvo nacrtaju grane stabla, a potom na njih lijepe šareno lišće koje ranije pokupite u prirodi. Lišće se mora osušiti, a potom ga narežite škarama na sitne komadiće. Nakon crtanja grana, potrebno ih je premazati ljepilom iz tube kako bi se na njih lijepilo lišće.

9

9. Grad od kutija: Uz pomoć škara, praznih kutijica od čaja, šibica do bombona i čokolade  te rola wc papira djeca mogu izraditi pravi grad. Ova igra ne mora biti u komadu već im osigurajte mjesto gdje će razvijati grad pa se mogu igrati svakodnevno. Važno je da izrezuju, lijepe kutijice jednu na drugu i budu kreativna. Kutijice mogu ofarbati u boje ili ih oblijepiti s bijelim papirom koji mogu zalijepiti za kutijice s ljepilom u tubi. 17

10.Poštanski sandučić: Od kutije za cipele ili sl. napravite poštanski sandučić. Izrežite rupu za ubacivanje pošte, a iza izrežite vrata. Djeca mogu ubacivati pisma i pošiljke učeći ih ‘pisati’, zalijepiti, staviti marku (već korištenu), a mogu motati i male poklone i slati ih poštom. također, mogu biti i poštar s vrećom te vam donijeti poklone i pisma.

6

 

1 komentar

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.