Istaknute teme Oprema i uređenje

Dječje sobe u Japanu: Minimalizam, funkcionalnost i odsustvo nereda

Prvo pravilo je – raščistite sav nered i riješite se suvišnih stvari. Iako se radi o dječjim sobama, krasi ih čistoća i jednostavnost. Police nikada nisu pretrpane, a ništa nepotrebno se ne skriva ispod kreveta.

Japanu

Dječje sobe u Japanu najčešće nisu prostrane pa svaki centimetar treba dobro iskoristiti

Ako želite nešto promijeniti u izgledu dječje sobe, možda inspiraciju pronađete u Zemlji izlazećeg sunca. Naime, dječje sobe u Japanu nerijetko su sušta suprotnost onome kako smo ih sami naviknuli uređivati, nerijetko inspirirani zapadnjačkim trendovima.

Prvo pravilo je – raščistite sav nered i riješite se suvišnih stvari. Iako se radi o dječjim sobama, krasi ih čistoća i jednostavnost. Police nikada nisu pretrpane, a ništa nepotrebno se ne skriva ispod kreveta. Dakle, krasi ih pravilo – manje je više, no to ne znači da se zanemaruje dizajn.

Čiste linije, korisna spremišta, kreveti koji su nerijetko smješteni na podu, manjak ukrasa, bijela ili zagasite boje, sam osu neke od odlika dječji soba,

Upravo ta jednostavnost ponekad bi mogla zavarati promatrača da pomisli kako se uopće ne radi o dječjoj sobi, no Japanci svoje najmlađe od malih nogu uče da je spavaća soba funkcionalno mjesto koje mora služiti svojoj svrsi.

Treba svakako spomenuti da su dječje sobe malih Japanaca često prostorno vrlo ograničene, da ne kažemo skučene, zato ono što imaju na raspolaganju trebaju pametno i kreativno iskoristiti.

Želite li primijeniti nešto od njihovih dizajnerskih ideja u svom prostoru, imajte na umu da je sve više od nužnog višak, a svaki predmet u prostoriji, ako je ikako moguće, ima nekoliko funkcija.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.