Novosti i događanja

Diljem Zagreba preuredit će se i obnoviti 50-ak dječjih igrališta – evo kojih (I.dio)

Izgradnja i uređenje novih dječjih igrališta razveselit će male Zagrepčane


Igralište na križanju Selske i Baštijanove najveće je koje će se ove godine urediti za male Zagrepčane, a diljem grada bit će ih  preuređeno još 50-ak. Za njih još najmanje toliko ove će se godine izraditi projektna dokumentacija pa je za očekivati da će svi oni biti uređeni tijekom 2017. godine. Donosimo vam popis igrališta po kvartovima koja će do zime dobiti novo ruho. Ovisno o iznosima i stanju igrališta, u nekima će se obnoviti staze ili pješčenici, klupe ili zamijeniti te dodati sprave za igru, od tobogana do ljuljački i klackalica.

Trnje

Za igrališta i parkove na Trnju ove će se godine izdvojiti 1,7 milijuna kuna, a već su počeli radovi na velikom dječjme igralištu na Zelenom trgu gdje se uređuju klupe i staze za 84 tisuće kuna. U planu je uređenje i dječjg igrališta na Kninskom trgu za 105 tisuća kuna te za 42 tisuće kuna na velikoj livadi u srcu Savice, u Ulici Zvonimira Rogoza.

Podsused-Vrapče

Velikih investicija u parkove bit će i u četvrti Podsused-Vrapče gdje će se za 332 tisuće kuna urediti Park 101. brigade HV-a. Nemala investicija ide i u dječje igralište Župe sv.Barbare u Gornjem Vrapču i to 310 tisuća kunakuna. Gotovo milijun kuna uložit će se u izgradnju dječjeg igrališta Male putine (Perjavica – Borčec).

Maksimir

U Maksimiru će se urediti dječje igraište VIII. Požarinje, (817 tisuća kuna), igralište na lokaciji Jordanovac 113-117, Dobri dol ( 389 tisuća kuna),  Barutanski breg 5 (600 tisuća kuna), a obnovit će se i park u Ulici Lavoslava Švarca za 900 tisuća kuna.

Novi Zagreb

Uredit će se dječje igralište u Ulici Radoslava Cimermana 3 za  376 tisuca kuna, na Laništu 13, 15, 17, uredit ce se sprave na dječjem igralištu,uredit ce se igraliste u Sigetu 16 – 22 ( obje faze, I. faza
409 tisuca kuna, a II. faza 371 tisuca kuna) te igralista u Trnskom 13, 14 (363.900,00 kn) i Trnskom 39 – 41( 416.800,00 kn).

Dubrava

Uredit će ulazna ograda u dječje igralište u Novom Retkovcu u ulici Aleja lipa, od Ulice trešanja do Ulice jasmina za pet tisuća kuna.

Trešnjevka jug

Za gotovo milijun kuna uredit će se dječje igralište u Ulici Jurja Neidhardta 1 na Srednjacima te za 625 tisuća kuna dječje igralište u Ulici Jurja Neidhardta 3. Uredit će se i dječje igralište u Ulici Lovre Ratkovića 2 na Jarunu za 1,23 milijuna kuna, u Albaharijevoj ulici 2  na Knežiji za 128 tisuća kuna te na Prečkom, u  Baranovićevoj ulici 2 – 8 za 1,15 milijuna kuna. Novo ruho dobit će i igralište u Beethovenovoj ulici na Prečkom i to za 340 tisuća kuna.

20160413_121000

Sesvete

Oko četiri milijuna kuna ove će se godine uložiti u parkove u Sesvetama. Među njima su dječja igrališta:

Adamovec, Ulica Dragutina Domjanića 75, dječje igralište kod Područne OŠ, 71 tisuća kuna
Centar, Bribirska ulica, uređivanje igrališta 6,5 tisuća kuna
Dumovec, Ulica Vinka Sedinića 30A, dječje igralište kod objekta mjesne samouprave, cijena 39 tisuća kuna
Đurđekovec, Glavna cesta 35 A, dječje igralište kod objekta mjesne samouprave, 19 tisuća kuna
Sesvete, Gajišće, Ulica Pavla Lončara kod kbr. 35-41, dječje igralište, 22 tisuće kuna
Kašina, Odvojak Veliki brijeg, dječje igralište, uređivanje igrališta, 19 tisuća kuna
Kašinska Sopnica, Rumaščica 5, dječje igralište kod objekta mjesne samouprave, 20 tisuća kuna
Kobiljak, Ulica Petra Zoranića, dječje igralište za 4,5 tisuće kuna
Kučilovečka cesta 52, dječje igralište kod objekta mjesne samouprave, 28 tisuća kuna
Luka, dječje igralište kod Ulice Zinke Kunc i Bistričke ulice, 97 tisuća kuna
Paruževinska cesta 34, dječje igralište kod objekta mjesne samouprave, uređivanje igrališta za 18 tisuća kuna
Planina Donja, Ulica 9. maja, dječje igralište kod Područne OŠ, uređivanje igrališta za 16 tisuća kuna
Sesvetska Sopnica, Sopnička ulica 66, dječje igralište kod objekta mjesne samouprave, 22 tisuće kuna
Sesvetski Kraljevec, Trg Nikole Tesle, vrijednost radova 39 tisuća kuna

 

 

3 komentara

  • super! htjela bih samo napomenuti da se sva igrališta ne uređuju samo za klince do 3 godine…. u vrtić idu djeca do barem 6 godina, i njima trebaju sprave na koje će se moći penjati i razvijati motoriku.Eto, u parku Batola Kašića- Tuškanova je sve lijepo uređeno, ali djeca iznad 3 gopdine nemaju što raditi pa se penju po opasnim djelovima ogada i sl… trebaju im sprave, ili bar jedna kakva se nalazi na BUNDEKU da i mi možemo naše malo starije od 4 godine pa do škole zadovoljiti nakon vrtića i za vikende…na roditeljima je da paze svoju djecu i da manja djeca neidu na takve sprave, a ne da sjede na klupicama i ne skreću pogled sa mobitela.:)

  • Super…. a jel se može znati kad bi to bilo? Konkretno, Trnsko 39 (gdje se nalazi područni objekt vrtića Trnsko)..pitam u ime skupine roditelja…. Hvala…

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.