Novosti i događanja

Besplatne predstave u parkovima u centru grada

Dan Donjeg grada u Zagrebu obilježava se 23. rujna, a tim povodom LOFT-ovke i LOFT-ovci odlučili su malim i velikim stanovnicima grada – svim Zagrepčanima i Zagrepčankama – pokloniti nešto posebno iz zagrebačke kazališne kuhinje. Proslava će biti u u dva parka u centru grada – Ribnjak i Krešimirac odnosno park na Trgu Petra Krešimira IV, šetališta pasa i okupljališta mačaka koja polagano postaju prave male kazališne dvorane na otvorenom!

Gradski parkovi Ribnjak i Krešimirac postat će prave male kazališne dvorane na otvorenom

Proslava Dana Donjeg grada održat će se od 21. do 23. rujna baš u onim satima kada je slobodno vrijeme i tople rujanske dane najbolje provesti u otvorenom kazalištu.

Program uključuje reviju najposebnijih predstava za djecu i mlade koju organizira regionalna platforma Od malih nog(u) te nastupe učenika i učenica škola koji se muvaju po Donjem gradu.

Program na Ribnjaku 21.9. otvara Teatar Poco Loco sa svojim scensko-muzičkim spektaklom „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ nakon čega nastavljamo s muzičkim programom nastupima ekipe iz Elly Bašić i ženske klape XVI. gimnazije.

Drugi dan obilježen je magičnom predstavom „Sunce Djever i Neva Nevičica“ Kazališta Mala scena, a nakon nje nastupa 4.b OŠ Petar Zrinski sa svojom lutkarskom avanturom o Zagrebu „Zagrebi legendu“.

Program zatvara akrobatski parkur, predstava „Generacija X Y Z“ koja će se održati 23.9. u rondeli na Krešimirovom trgu. Predstava je namijenjena djeci uzrasta 10+, a otvara vječno pitanje razlike u generacijama i kome zaboga tko pripada!Sav program je besplatan i dostupan – samo morate došetati, nasmiješiti se i zabava može početi!

PREGLED PROGRAMA

  • četvrtak 21.9.2023. na Ribnjaku u 18 sati – Teatar Poco Loco „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pokoloka“ u parku Ribnjak, ženska klapa XVI. gimnazije, nastup učenika i učenica GU Elly Bašić,
  • petak 22.9. na Ribnjaku u 17 sati Kazalište Mala scena „Sunce Djever i Neva Nevičica“, lutkarska predstava „Zagrebi legendu“, 4.b OŠ Petar Zrinski,
  • subota 23.9. u rondeli na Trgu Petra Krešimira IV u 11 sati Teatar Cirkus Punkt „Generacija X Y Z“

Program je ostvaren uz kreativne savjete regionalne platforme Od malih nog(u) i financijsku potporu mjesnih odbora Hrvatski narodni vladari i Petar Krešimir IV te Zaklade Kultura nova. Rad LOFT-a financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT od 2012. godine stvara nove stvari i svojim predstavama, radionicama i ostalim programima daje publici nezaboravno iskustvo.

Regionalna platforma Od malih nog(u) od 2019. bori se za poboljšanje stvaralačkih i ostalih uvjeta u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Foto: Mirko Cvjetko

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.