Čitaonica Novosti i događanja

Zvijer iz Buckinghamske palače – nova duhovita avantura iz pera omiljenog dječjeg autora

„Zvijer iz Buckinghamske palače“ je nova fantastično duhovita pripovijest autora multimilijunskih bestselera Davida Walliamsa. Autor i u ovom romanu pomiče granice svoje genijalnosti kojoj ne mogu odoljeti generacije mladih čitatelja. Njegov najnoviji roman, „Zvijer iz Buckinghamske palače“, odmah je dospio na prvo mjesto ljestvica čitanosti. Tamo se nalazio više od rekordnih 130 tjedana!

Zvijer iz Buckinghamske palače nova je fantastično duhovita pripovijest

Njegova su djela prevedena na više od pedeset jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka njegovih knjiga namijenjenih djeci. Njegove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. Njegove su knjige prevedene na 55 jezika i prodane u više od 45 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Ovu nadrealnu bajku ilustrirao je čudesni Tony Ross, a za urnebesno zabavan prijevod zaslužan je Ozren Doležal. „Zvijer iz Buckinghamske palače“ je dvadesetprva knjiga objavljena u Hrvatskoj jednog od najčitanijih pisaca dječje književnosti.

Otputujte u budućnost na fantastičnu pustolovinu – pripovijest punu mitova i legendi koja će vas prikovati uz knjigu do samog uzbudljivog kraja.

RADNJA:

London je u ruševinama, ljudi gladuju, a zemljom vlada vječni mrak. Princ Alfred, boležljivi dječak koji obožava knjige, nikada još nije napustio sigurnost Buckinghamske palače. No sada je palača postala poprište neobičnih događaja – i Alfredov će se život zauvijek promijeniti. U gluho doba noći, nešto užasno vreba u hodnicima palače. Nakon što Alfredovu voljenu majku, kraljicu, uhite i odvedu u Londonski toranj, dječak mora skupiti svu hrabrost i otisnuti se u epsku pustolovinu kako bi spasio majku i cijeli svijet.

Foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.