Istaknute teme Odgoj

Zbog maminog rasporeda obroka djeca gladuju i kradu tati hranu s tanjura

djeca gladuju

Djeca gladuju od obroka do obroka jer mama vjeruje daće samo tako pojesti sve s tanjura

-Supruga i ja se rijetko svađamo, no kada se svađamo to je uglavnom zbog dječje prehrane. Ona ima svoja uvjerenja, a to je da djeca trebaju jesti doručak, ručak, večeru i mali zalogaj prije odlaska u krevet. Ja vjerujem da djeca trebaju jesti kad su gladna. I tu nastaje sukob – požalio se jedan tata na društvenoj platformi Reddit.

U zadnje vrijeme ovo im razilaženje u razmišljanju stvara sve više problema, no tata ne želi da njihovo šestero djece gladuje jer će večera biti za sat vremena. Smatra da trebaju jesti odmah, a ne čekati “idući obrok po redu”.

-Supruga uvijek napominje da ako djeca ne budu gladna, neće pojesti sve što im se stavi na tanjur. Ali naša djeca nikad nisu ništa ostavila na tanjuru. Više puta, kada dovše svoju večeru, čak kradu od mene jer su još gladni – napisao je, dodajući da bi njezine zabrane imale smisla kada bi djeca brljala po tanjurima, ali to se ne događa.

Sam je odrastao u sličnom kućanstvu i smatra da ga je to mentalno obilježilo za čitav život. A sad mu se sve nanovo odigrava pred očima. Ponekad, kaže, kad dođe kući s posla naiđe na neko od djece kako se valja po podu i jauče od gladi.

O svemu se posvjetovao s prijateljima i znancima, no nije naišao na ničiju podršku. Svi smatraj ud anejgova supruga treba voditi računa o prehrani jer ona je ta koja kupuje namirnice i kuha. Neki priznaju da to možda nije “sasvim ok” od mame, ali barem će tako djeci “izgraditi karakter”.

-Nemam nikoga da me podrži, čak niti među mojim prijateljima. Ne mislim da će moj supruga ovako uspostaviti dobre navike. Mislim da će uspostaviti poremećaj u prehrani – komentirao je tata, tražeći savjete. Je li moguće da on nije u pravu?

-Najbolje je neki pomiješani model, vas i vaše supruge. Zdrave grickalice između obroka sigurno neće naštetiti djeci, li podržavam strukturirani raspored obroka – komentirao je drugi tata.

-Nevjerojatno da ste uspjeli napraviti šestero djece a niste se uspjeli usuglasiti oko nečeg osnovnog kao što je dječja prehrana. Pa to je temelj roditeljstva! I nitko od vas dvoje ne bi trebao imati apsolutno pravo na odlučivanje, to je dogovor – glasio je drugi od mnogobrojnih komenatara na ovu temu.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.