Istaknute teme Za roditelje Zdravlje i sigurnost

Vrtićke priče iz noćne more svakog roditelja

vrtićke priče

Nisu sve vrtićke priče sretne i pune lijepih uspomena

Dječji vrtić trebao bi biti sigurno i zabavno mjesto. Kada roditelji tamo ostave djecu, žele vjerovati da su zaštićena i da se o njima dobro brinu. No, to na žalost nije uvijek istina. Bez obzira na visoku cijenu odgojnih ustanova za najmlađe, standardi, organizacija i briga tvrde roditelji, znaju često biti upitni.

Neke priče koje smo pronašli su moralno upitne, druge su naprosto stravične. No većina ih ima isti nazivnik. Niti jedan roditelj ne misli da se to može dogoditi upravo njegovom djetetu.

Evo čemu su sve svjedočili:

Davali su djeci tuđe izdojeno mlijeko

U jednim američkim jaslicama roditelji su u posebnu “mliječnu kutiju” mogli ostaviti izdojeno mlijeko s odgovarajućim oznakama, odnosno podacima djeteta i ostalim naputcima.

No, uskoro se pročulo da djelatnici vrtića uopće ne mare čije je mlijeko čije te da u većini slučajeva hrane dijete prvim mlijekom kojeg dohvate!

-Mislim da je to strašno – požalila se jedna mama – jer nitko u stvari ne može znati životne navike drugih roditelja i što s eu mlijeku neke druge žene može nalaziti.

Vlasnica vrtića snimala razgovore

Jedna vlasnica privatnog američkog vrtića imala je mikrofone u sobama te tako snimala o čemu su sve roditelji razgovarali s odgojiteljicama kada bi doveli ili odveli svoju djecu. Vlasnica to uopće nje držala u tajnosti jer je redovno telefonirala roditeljima ako joj se razgovori nisu svidjeli i u dugim razgovorima objašnjavala zašto ne bi o određenoj temi trebali raspravljati s odgojiteljicama.

Iz vrtića stalno javljali da je dijete bolesno

-Počeo sam dobivati pozive iz vrtića da mi je dijete bolesno. Nazvali bi i rekli da su joj obrazi jako crveni i da ima vrućicu. Srećom, radim od kuće, a pet sam minuta udaljen od vrtića – objasnio je tata koji je na svaki poziv ostavio posao i došao po kći koju je potom odvezao pedijatru.

Pedijatar bi utvrdio da dijete nema vrućicu i nikakvih simptoma bolesti te bi ga otac potom s porukom od pedijatra vratio u kolektiv. No, pozivi su postali sve češći, čak i do tri tjedno. Svaki put radilo se ocrvenim obrazima i vrućici.

Pedijatar je objasnio ocu da je dijete rumeno jer je trčalo i kretalo se, ali niti jedan od tih poziva nije bio upućen s razlogom.

-Dugo su me vozali. Ne znam što bi napravio roditelj koji je negdje zaposlen, ja sam još mogao i izdržati njihovu torturu – požalio se on.

Tukle djecu i opijale ih kavom

U jednom rumunjskom vrtiću odgojiteljice su od 9 do 12 sati imale upaljene kamere kako bi roditelji mogli svjedočiti dječjoj igri i zabavi. No, potom su se kamere gasile radi spavanja, a počinjala je prava drama. masnice na dječjim rukama roditelji možda nikada ne bi ni uzeli za ozbiljno, vjerujući kako su produkt igre, da jednoga dana kamere nisu zabunom ostale upaljene.

Neki znatiželjni roditelj ulogirao se u krivo vrijeme, pa doživio pravi šok! Odgojiteljice su se pretvorile u nasilnice koje su tukle djecu te ih tjerale da crno vino kako bi se onesvijestila i spavala. Prije dolaska roditelja davale su im crnu kavu da bi ih razbudile. Djecu su još gurale, bacale i vukle po podu.

Ispostavilo se da vrtić nema licencu za vrat, pa što je još apsurdnije, vlasti zbog toga nisu mogle ništa poduzeti.

Vezali djecu za krevet ljepljivim trakama

-Nikad ne očekuješ da će se takve stvari dogoditi tebi – zaplakala je majka čijeg su trogodišnjaka odgojiteljice ljepljivom trakom vezale za krevet jer nije htio mirno ležati te je “bio neposlušan”.

Netko je nemili događaj slikao, a slike su uskoro procurile i do roditelja. Odmah je pozvana policija da istraži slučaj, a u vrtiću su izjavili kako im je sigurnost djece na prvom mjestu.

Šamarala i gazila djecu dok su spavala

Djeca u jednom kineskom vrtiću požalila su se roditeljima kako ih njihova odgojiteljica šamara i gazi kada legnu u krevet na spavanje. Priča je potom potvrđena i pomoću sigurnosnih kamera u vrtiću. Poludjela odgojiteljica, osim što je šamarala i šutala djecu, bijesno je nogom udarala i u okvire njihovih kreveta kako bih ih potaknula da se smire i zaspu.

Jedna djevojčica išla je u vrtić tek tjedan dana kada se požalila da joj je učiteljica stala cipelom na lice! Sličnu priču ispričala su i ostala djeca.

Odgojiteljica je suspendirana, a osoblje vrtića čija se mjesečna upisnina plaća vrtoglavom svotom, ispričalo se roditeljima na ovakvom barbarskom činu.

Djevojčicu “disciplinirali” jer se igrala kosom

Mama četverogodišnje vrtićke djevojčice primila je mobitel neugodan film na kojem je zabilježeno kako 58-godišnja djelatnica zlostavlja njezinu kći.

Naime, djevojčica se igrala kosom vrteći ju među prstima, a odgojiteljicu je to očito jako živcirala. Počela je udarati djevojčicu po ruci da prestane, isprva lagano, a potom sve jače dok djevojčica nije zaplakala i povikala da je boli.

-Nadam se da te boli – viknula je tada odgojiteljica koja je tada zgrabila dijete te ju snažno i grubo protresla.

Mama je smjesta otišla na policiju, posebno potresena činjenicom da ista odgojiteljica poznaje njihovu kći otkako je bila stara tek nekoliko mjeseci.

Dijete ostalo vani, smrzavajući se na hladnoći

Bio je Badnjak i otac je došao pokupiti svoje dijete u vrtić, no činilo se da nitko ne zna gdje je ono u stvari. Otac je krenuo u potragu te našao dvogodišnjakinju vani kako se smrzava u vrtićkom dvorištu. Navodno je tamo na hladnoći provela oko četiri sata.

Vrtićki djelatnici opravdali su se rečenicom:

-Valjda smo ih krivo prebrojali.

Nije napisao zadaću pa dobio batine

Odgojiteljica u maloj školi u New Delhiju istukla je šestogodišnjaka jer nije napisao zadaću. dijete je zadobilo velike masnice i podljeve po leđima i bokovima, a učiteljica ga je, kako tvrde, prebila željeznom šipkom!

Ravnatelj je majci koja je odmah obavijestila policiju zamolio da ona sama učini što može, ali ju je i utješio tvrdnjom da se djecu u toj školi tuče samo na taj način.

Davali djeci tablete za smirenje da bi ih uspavali

Ova istinska horor priča dogodila se u obrtu za čuvanje djece u Teksasu. odgojiteljica Marian Fraser vodila je taj obrt dugih 25 godina prije nego se saznala njezina mračna tajna.

Name, Marian je djeci namjerno davala sredstva za smirenje koje bi ih omamile i uspavale tako da ona preko dana nije imala previše brige oko njih. Od 15 djece koju je trovala jedno na žalost nije preživjelo. Radilo se o 4 – mjesečnom djetetu kojem je nakon autopsije pronađeno prekomjerna količina sredstva za smirenje u tijelu.

Fraser se na sudu branila tvrdnjom kako je imala roditeljsko dopuštenje da daje djeci tablete i sredstva za smirenje, no roditelji su je opovrgnuli.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.