Istaknute teme Novosti i događanja

Vikend besplatnih predstava za djecu u kazalištu KNAP

Ovogodišnji susreti kazališnih amaterskih družina na razini Zagreba održavat će se od 14. do 29. ožujka u Centru kulture na Peščenici KNAP, a program započinje vikendom dječjih predstava. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Gulliver, Bajka zbrčkalica i Put do bisergrada dio je predstava za djecu u sklopu amaterskog festivala

U nastavku je program za djecu za vikend 14. i 15. ožujka te nekoliko zanimljivijih predstava za adolescente i roditelje. Cijeli program pogledajte na stranici Centra KNAP.

14. 3. 2020. subota

11.00
Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava – Grupa L
Bakota – Swift: GULLIVER
Redateljica: Davorina Bakota

Guliver je moreplovac koji doživi brodolom te ga sudbina donese na sasvim nepoznati otok. Na otoku susreće male sićušne ljude, Liliputance  (njih igraju djeca sa štapnim lutkama). Liliputanci Gulivera najprije zarobe, a zatim im postane saveznik u pregovorima s carevinom s kojom su u zavadi. Liliputanci se potajice nadaju da će se tako riješiti Gulivera, te on postane žrtva političkih intriga malih Liliputanaca. Uz pomoć dobrog Liliputanca Guliver uspijeva pobjeći s otoka svojim popravljenim čamcem za spašavanje. Nažalost, ponovno doživi brodolom i nalazi se na novom otoku na kojem žive divovi… Bježi glavom bez obzira.
Predstava se zapravo bavi prikazom različitih svjetova kroz različite tipove dramskih i lutkarskih igri.

12.00
Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava – Grupa VD
Lehunšek – Vitez: DJEČJA IGRA U 6 SLIKA
Redateljica: Iva Lehunšek Panić

Dječja igra u VI slika ili Plava boja snijega Grigora Viteza igrokaz je namijenjen za izvođenje na pozornici. Stihovi koji su pisani s nejednakim brojem slogova i nepravilnim ritmom grupi VD učinili su se kao kazališni izazov vrijedan njihovog truda. Uigrani dugogodišnji glumački tim grupe VD na scenu, lakoćom igranja i ulaženjem i izlaženjem iz likova, donosi neobičnu priču o jednom neobičnom kraljevstvu, neobičnom kralju i još neobičnijoj princezi.

15. 3. 2020. nedjelja

12.30
KC Travno – Dramska skupina Mala drama
Irena Kolar Vudrag: BAJKA ZBRČKALICA
Redateljica: Irena Kolar Vudrag

Ovaj je zbrčkani tekst nastao u jednom danu, u jednom dahu jednoga inspirativnog popodneva 2005. godine. Od toga se dana dramskim grupama Bajka Zbrčkalica veselo čita i igra iz generacije u generaciju svakih par godina. Djeca rado igraju i karikiraju poznate likove ironizirajući bajke koje su slušali dok su bili mali.

14.00
Dramski studio kazališta Trešnja
Grupa: BUNTOVNICE S RAZLOGOM
Redateljica: Maja Kovač

Članice dramske grupe portretirale su žene iz povijesti koje su svojim odlukama i svojim djelima promijenile svijet oko sebe. Žene koje su svojom hrabrošću i željom da ne budu žrtve promijenile tijek svojih života i života ljudi oko sebe. To su buntovnice koje su bile nezadovoljne svojim statusima u društvu, te dogmama i predrasudama tadašnjeg društva.

24. 3. 2020. utorak

18.30 koncertna dvorana
Kazalište Budilica
Danijela Totić: PUT DO BISERGRADA
Redateljica: Danijela Totić

Interakcija s djecom

U ovom gradu vladao je smrad, zato su ga i nazvali Smradograd. U njemu nikom do čistoće nije stalo, smeće ostaje tamo gdje je palo. Sve dok ne dođe Francek stari, jedino on za čistoću mari. Jednog jutra dok je čistio iz kontejnera izviriše tri poljska miša. I oni se boje za živote, stoga krenuše sa Francekom u akciju po nove kontejnere. Odlučiše smeće razvrstati: PAPIR,STAKLO, PLASTIKA, LIMENKE i BATERIJE, grad sa djecom očistiti i na taj način svima u gradu navike promijeniti. Kako i na koji način su uspjeli Smradograd u Bisergrad pretvoriti, u predstavi ćemo sve otkriti.

17. 3. 2020. utorak

18.30
Teatar Tirena – Dramska skupina ŠBNMŠ
Marija Šorša: DRAGI NEPOZNATI PRIJATELJI
Redateljica: Marija Šorša

„Dragi nepoznati prijatelji!“ priča je o odrastanju, nastala istraživanjem problema koji prate adolescente. U današnje doba kad se većina odnosa preselila na društvene mreže, junakinja, nakon gubitka jedine prave prijateljice, otvara youtube kanal, svojevrsni virtualni dnevnik, kako bi sve što osjeća podijelila s onima koji se osjećaju poput nje.

20.00 koncertna dvorana
Studio Kubus – Dramska skupina Amaterija
Eterović-Moškatelo-Sokol-Kvesić: U TRI MATERE
Redateljice: Ružica Eterović, Katarina Moškatelo, Natalija Sokol-Kvesić

Tri majke različitih karaktera nalaze se u školskoj čekaonici jer su pozvane zbog incidenta u kojem su sudjelovali njihovi sinovi. Čekajući da ih primi ravnatelj u razgovoru otkrivaju različite poglede na sami incident i različite principe kako se s tim nositi. Kroz to se otvaraju i one same i stupaju u interakciju.

Foto: KNAP

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.