Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Večera u restoranu: Kako izgleda nakon što dobijete djecu?

večera

Večera u restoranu jednom kada postanete roditelji dobiva sasvim novi smisao

Sjećate li se kad ste posljednji put sa svojim partnerom ili partnericom otišli na neku ukusnu, večeru na samo? Kada ste imali priliku srediti se i samo uživati u dobroj hrani, piću i razgovoru bez okolnih ometanja i upadica. To se danas čini kao neka daleka, zaboravljena vremena.

Jer, svi znamo kako izgleda odlazak u restoran s djetetom/djecom. Uživanje u samom obroku u stvari je posljednje na listi prioriteta, jer prije toga treba provjeriti je li netko napunio pelenu, treba otići na wc, jesu li svi nosovi obrisani i slično. Jedino vrijeme kada možete neometano večerati uz svoju djecu je taj da jedete kod kuće, a vaša djeca spavaju u susjednoj sobi. Naravno, prije odlaska u krevet se morate pobrinuti da su on siti i podmireni. Dakle, kako izgleda odlazak na večeru jednog para nakon što je dobio djecu i što se sve promjenilo?

Zbogom pomnom biranju jela

Nekad ste mogli neometano pogledom krstariti jelovnikom i birati što ćete ukusno pojesti. Možda nešto novo i egzotično? Danas, to vam gotovo i nije važno. niti imate previše vremena za biranje, jer vam mozak radi 200 na sat dok stvari za stolom morate držati pod kontrolom. Treba uzeti u obzir i to da se djeci možda neće svidjeti ono što sama sebi odaberu, pa će navaliti na vaš tanjur, dakle, nešto što bi ona željela pojesti. 

Uživanje u ostacima

Kako ste se od gurmana pretvorili u osobu koja živi na tuđim ostacima? Lako, postali ste roditelj. Gotovo da i ne pamtite kad ste neko jelo pojeli od početka do kraja sami. Dakle, u restoranu uvijek pazite da ne pojedete previše, jer postoji velika šansa da će dječji tanjuri biti jedva taknuti, a vama žao da sva ta plaćena hrana propadne. I zato se, korak po korak pretvarate u kantu za smeće. 

Dajte više preuzmite tu narudžbu!

Nikada niste primjećivali kako vrijem odmiče dok ste udobno zavaljeni pijuckali piće i uživali u razgovoru s partnerom ili društvom koje se sastalo na večeri. Dolazak konobara bi vam se u ta doba činio kao prekidane zanimljivog razgovora. S dolaskom djece, stvari se malo promijene. Zovete konobara dva puta ako vam u pet minuta nije preuzeo narudžbu očajni što ne reagira na to što imate djecu i što želite hranu čim prije! Jer, što dulje čekate, već je mogućnost za svađe, nered, bacanje vilica na pod i još puno toga…

Bježmo’!

Nekada se večera otezala, trajala satima, iz obroka se produljila u ugodno pijuckanje vina i čavrljanje. Uz djecu, stol i okolica postaju pravo mjesto zločina. Vaše dijete se dere, viče, drugo ima ispad bijesa, prvo je prolilo vodu, a drugom su ispali na pod i nož i vilica, a uskoro bi mogao i tanjur.  Što sada? Vrijeme je za bijeg dok ne privučete pažnju na sebe. Račun, molim! Brzo! 

“Jako nam je žao” i “oprostite”

Kada s djecom krenete na javna mjesta kao što su restorani, primijetit ćete kako se često ispričavate. U trku za živahnom trogdišnjakinjom vjerojatno ćete i vi i ona gurnuti par ljudi, pa je red da se ispričate, konobaru ćete se ispričati zbog svega što je sletjelo na pod, gostima oko sebe zbog buke…oprostite, oprostite, oprostite. Vrijeme je da obogatite vokabular. 

Suosjećate

Nekada, dok ste uživali u mirnim večerama, djeca za susjednim stolom koja se krevelje i rade buku išla su vam na živce, a roditelje ste prezrivo gledali jer ne znaju kontrolirati svoje klince kojima i tako nije mjesto u restoranima. Danas, ako ste i bez djece, pa vidite isti prizor, suosjećate s roditeljima jer znate što prolaze. A ako ste u istom restoranu, svaki sa svojim klincima, možda ćete zapodjenuti razgovor i pronaći neke slične teme.Sve je stvar perspektive. 

Petak je dan za padanje u nesvijest

Petak je nekada bio dan za izlazak, kino, kazalište, šetnju i odlazak u restoran na finu večeru koja je trebala biti kruna iscrpljujućeg radnog tjedna. Kada ste roditelj, petak je dan za potpunu i neizbježnu kapitulaciju. Dan kada se izvrćete na leđa i nemate snage za ništa, osim možda otvoriti hladnjak i sebi i djeci složiti neki sendvič. Vrhunac elegancije. 

foto; Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.