Novosti i događanja

U muzejskom hladu – djeca će se družiti, učiti uz igru, izrađivati maštovite predmete…

Za vrijeme školskih praznika u Etnografskom muzeju Zagreb održavat će se kreativni program za školarce. U ciklusima četverodnevnih radionica „U muzejskom hladu“ djeca će se družiti, učiti uz igru, istraživati i izrađivati maštovite predmete u radionicama.

Djeca će se prisjetiti omiljenih društvenih igara, izrađivati vlastite rekvizite za igru, učit brojalice

U muzejskom kampu istraživat će se tajne izložbe „Igračke – djetinjstvo zauvijek“ i pratećih izložbi „Igrom oko svijeta“ te gostujuće izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja „Igre i igračke – svjedoci vremena“.

Iz Muzeja su pojasnili program:

Prvog dana saznat ćemo sve o tome kako su se djeca nekada igrala, zaigrati neke stare i neke nove igre, naučiti neobičnu brojalicu te se okušati u izradi vlastitog rekvizita za igru. Slijedi putovanje svijetom u kojem ćemo otkriti igračke iz dalekih krajeva svijeta te izraditi i ukrasiti omiljenu dječju igračku iz Australije – bumerang.

Druga dva dana ugostit ćemo muzejsku pedagoginju iz Hrvatskog povijesnog muzeja koja će nas uvesti u svijet viteških i društvenih igara. U radionici „igre časti i vlasti“ saznat ćemo kakav je bio život junaka iz prošlosti. Postanite vitezovi na bijelom konju, princeze junakinje, kraljevi i kraljice i izradite vlastite igračke kojima ćete nastaviti omiljene igre časti i vlasti i nakon posjeta Muzeju. Za kraj našeg druženja prisjetit ćemo se omiljenih društvenih igara, saznat ćemo brojne zanimljivosti, a sve uz praktičnu primjenu znanja i izradu vlastitih kocki slagalica koje svatko može ponijeti kući. Zaputite se s nama na put kroz prošlost društvenih igara i neka igre započnu!

Autorice i voditeljice programa: Jelena Roboz, viša kustosica pedagoginja Hrvatskog povijesnog muzeja, Silvia Vrsalović, muzejska pedagoginja Etnografskog muzeja

Četverodnevna radionica ”U muzejskom hladu” održat će se od 29. lipnja do 2. srpnja 2021., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14., uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Sudjelovati mogu djeca od 7 do 12 godina, a cijena programa je 100 kn po djetetu (uključene ulaznice u muzej, vodstva kroz postav i izložbu, sav potreban radionički materijal te osvježenja u pauzama).

Broj sudionika je ograničen, a prijave su obavezne na edukacijaemz@gmail.com.

Foto: Etnografski muzej

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.