Novosti i događanja

Tisuće djece samo u NY zbog korone ostale bez roditelja, 300 tisuća na pragu siromaštva

Dok pandemija koronavirusa i dalje zahvaća cijeli svijet, izvješća pokazuju da je do danas samo u SAD-u bilo više od 200.000 smrtnih slučajeva zbog bolesti COVID-19. Među tim su smrtnim slučajevima i roditelji i njegovatelji, a novo izvješće pokazuje da je pandemija koronavirusa već u prvom proljetnom valu ostavila više od 4.000 djece samo u New Yorku bez jednog ili oba roditelja ili bez njegovatelja. Evo što to može značiti za njihovu budućnost.

Pandemija je u glavnoj svjetskoj metropoli pokosila brojne obitelji, a djecu ostavila pred neizvjesnu budućnost

-Ova pandemija nije nalik ničemu što smo do sada vidjeli. Najbliža usporedba u državi bila bi s terorističkim činom 11. rujna, kada je više od 3.000 djece izgubilo roditelja – kazali su istraživači.

Pojasnili su da postoje i rasne i etničke razlike u tim brojevima: dvostruko više gubitaka od bijele i azijske djece imala su crna i hispanska djeca. Odnosno, jedno od 600 crne djce i 1 od 700 djece Latinoamerikanaca izgubilo je roditelja ili njegovatelja, u usporedbi s 1 od 1.400 azijske djece i od 1.500 bijele djece.

No, bez obzira na rasu ili etničku pripadnost, toj djeci je neizvjesna budućnost.

-Gubitak roditelja ili njegovatelja tijekom djetinjstva povećava djetetov rizik da tijekom svog života razvije niz loših ishoda u odrasloj dobi, uključujući zlouporabu raznih supstanci, lošu akademsku ili radnu uspješnost i bolesti srca – istaknuli su dodavši da će toj djeci i njihovim obiteljima biti potrebna stalna podrška i ulaganje kako bi se osiguralo da sljedeća generacija neće ostati žrtvama ove trenutne pandemije COVID-19.

Analiza je također otkrila da 23 posto djece koja su izgubila roditelja mogu biti izložena riziku ulaska u udomiteljstvo ili rodbinsku skrb, a 50 posto njih može završiti u siromaštvu prema čemu zbog pandemije već naginje oko 325.000 djece.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.