Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Studijama otkrivena poveznica: Dojilje najčešće misle da znaju što je najbolje za druge

dojilje

Dojilje imaju sedmo čulo za to što je dobro, a što nije dobro za druge

Znanstvenici danas provode bezbroj različitih studija, a ova iz Baltimorea možda je na neki način i komična. Naime, tim s Johns Hopkins sveučilišta bavio se proučavanjem nekoliko tisuća tisuća dojilja te onoga što je najvažnije za njihovu studiju, nesvakidašnje mudrosti kojom one izgleda raspolažu .

-Prikupljeni materijal sugerira da jednostavna radnja kao što je u ovom slučaju dojenje, dramatično povećava ženinu sposobnost da točno odredi što je savršeno ili pogrešno za nekog drugog u bilo kojoj situaciji – otkrili su znanstvenici rezultate svoga rada.

Studija je diljem SAD-a kod dojilja zabilježavala “povišenu razinu mudrosti”, kako su je opisali znanstvenici i to ponajviše kod ovih tema:

  • postnatalna skrb
  • prihvatljivo ponašanje majki u javnosti,
  • koja hrana je prikladna za djecu u određenoj dobi
  • razvoj pedijatrije
  • ostalo

Znanstvenici su također zapazili da ne samo da su dojilje razvile sedmo čulo, već svoja razmišljanja, spoznaje, savjete i kritike najčešće i vrlo glasno vokaliziraju. Ni malo ne dvoje o tome što je prihvatljiv, a što neprihvatljivo, što je pravo, a što pogrešno. To izvanredno znanje dobile su, tvrdi se u studiji, vrlo naglo, od trenutka kada su počele dojiti.

još je možda zanimljivo i dodati da je studijom otkriveno kako su majke dojilje puno “otpornije” na mišljenja i stavove drugih ljudi od onih koje ne doje svoju djecu.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.