Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Što ne kupiti, a što kupiti učiteljima za kraj školske godine

.

kupiti učiteljima

Mislite li da treba kupiti učiteljima poklon za kraj godine?

Kraj školske godine već nam je svima zamirisao, a neki roditelji, bez obzira opraštali se od djetetova učitelja ili ne, imaju želju i potrebu kupiti mu/joj poklon.

Iako se radi o lijepoj gesti, na temelju izjava učitelja i raznih grupa na društvenim mrežama došli smo do saznanja što učitelji i učiteljice radije ne bi dobili kao poklon na kraju školske godine.

Šalice

To je jednostavan i poprilično čest poklon, pa učitelji kroz godine znaju nagomilati popriličnu količinu šalica. “Mogla bih otvoriti trgovinu rabljenih šalica koliko ih imam” – komentirala je jedna učiteljica.

Hrana, slatkiši

Najbolje se ne upuštati u kupovinu ako ne poznajete nečiji ukus.

Razni pribor

Iako ga učitelji koriste kroz godinu za rad s djecom, ne žele ga dobiti kao poklon. To vam može poslužiti kao sitnica sa strane, ali kolaž papir, vrećica šljokica i naljepnice sigurno neće biti hit iznenađenje za učitelja.

Alkohol

Opet, ne znate nečiji ukus i pije li uopće alkohol. Zato je to bolje izbjeći. Tu spada i kava. Vjerovali ili ne, neki je ne piju.

Poklon bon za nešto “kvartovsko”

Učitelj živi na drugom kraju grada, a vi mu darujete bon za masažu u onom kvartu gdje se nalazi škola. Nekako naivno svi vjerujemo da učitelji žive “tu negdje!”. No, možda mu upravo lokacija igra bitnu ulogu za korištenje usluge koju želite pokloniti, pa imajte to u vidu.

Predmeti s natpisom “Najbolji učitelj na svijetu”

Izbjegavati kao i šalice. Neosobno je i pomalo ofucano. A vjerojatno vas je već netko i pretekao s idejom.

Što onda možete kupiti umjesto toga?

Poruke djece

“Nećete možda vjerovati, ali najviše volim dječje poruke ili kartice koje sadrže njihove iskrene misli i osjećaje – kazala je jedna učiteljica.

Poklon bon

Za trgovački centar ili pak neki lanac trgovina koji je svuda dostupan. Izgleda neosobno, no ispada da ga učitelji vole. Ali ne poklon bon iz salona u vašem kvartu. Neki su istaknuli da ih veseli i poklon bon za knjižaru.

Olovke

Učitelji su izjavili da im nije mrsko primiti niti lijepu kemijsku olovku jer ih često posude i ostanu bez njih.

Fotografiranje

Jedna učiteljica ispričala je da su joj roditelji kao poklon platili profesionalno fotografiranje za nju i njenu obitelj te da joj je to bio savršen dar.

Ljetni komplet

Vjerovali ili ne, kvalitetan ručnik za plažu i dobru kremu za sunčanje jedna je učiteljica istaknula kao najbolji poklon koji je ikada dobila.

Planer

Zanimljiv planer s puno raznih opcija upisivanje obaveza, brojeva telefona i važnih datuma dobar je izbor za učitelje koji uvijek imaju puno obaveza.

Kozmetika

Iako i ovdje trebate biti jako oprezni jer ne znate što netko voli i koristi, jednu učiteljicu je jako razveselio poklon koji je sadržavao kvalitetni piling za ruke i odgovarajuću kremu. Usto, kupujući proizvode za ruke, puno je manja šansa za pogrešku nego da kupujete parfem ili kremu za lice.

I za kraj: Ako razbijate glavu što kupiti učiteljima i ova vas je lista izbacila iz takta, znajte da ima i onih koji su rekli da poklon uopće nije potreban te onih koji se izjavili da ne postoji loš poklon.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.