Čitaonica Istaknute teme

Slikovnice o vještici Winnie – pametne, duhovite i pune fantastičnih ilustracija

winnie

Serija o vještici Winnie sadrži 12 zanimljivih slikovnica

Vješticu Winnie dobili smo u ruke sasvim slučajno, od prijateljice koja posjeduje zavidnu kolekciju svakojakvih slikovnica.

Čitava serija napisana o ovoj simpatičnoj Vještici i njezinom mačku Wilburu broji 12 slikovnica, a mi smo za sada pročitala ove četiri – Winnie u svemiru, Winnie vještica, Winnie pod morem i Sretan rođendan Winnie.

Ono što odmah upada u oči kada uzmete slikovnicu u ruku su bogate ilustracije u kojima se pazilo na svaki detalj i zaista su pune pojedinosti o kojima s klincima možete (provjereno), razglabati unedogled.

Za njih je, da ne zaboravim ,zaslužan gospodin imena Korky Paul, a autorica luckaste i vrckave Winnie je Valerie Thomas.

Winnie nikako nije banalno napisana, u slikovnici se sudaraju svjetovi mašte i zbilje, a sve u svrhu kako bi se dočarao život, zgode i nezgode jedne vještice. Ona se, kao i mi, susreće sa uobičajenim i svakodnevnim problemima, samo za razliku od nas, ima na raspolaganju čarobni štapić koji to sve učini zabavnijim i zanimljivijim za rješavanje.

Jer, tko ne bi poželio zamahnuti, uzviknuti Abrakadabra i promijeniti sve nabolje?

Radnja je uvijek živopisna, vedra, s pozitivnim završetkom, iako se tu i tamo nađe neki detalj kojeg Winnie i Wilbur, njezin vjerni pratitelj moraju nekako srediti. No, sve je uvijek protkano dozom humora, raznim poučnim detaljima te naravno – magijom.

Slikovnica je pisana za stariju vrtićku dob, po meni je zanimljiva četverogodišnjacima jer oni već dosta uspješno mogu pratiti i malo složeniju radnju, a provjereno u njoj uživaju i mlađi školarci.

I kada dođete do kraja jedne Winie, to nikako nije kraj cijele pustolovine jer ova mala vještica svoje čitatelje poziva i da budu kreativni – na veliku radost nas roditelja. Tako se na kraju slikovnice Winnie pod morem nalazi recept za njezine morske kolačiće.

Ako ste kreativni i imate vremena – bacite se u izradu! Ako kao mi mudro čitate ovu slikovnicu prije spavanja, ispričajte s eda je sada kasno i da ćete kolačiće raditi sutra.

Na kraju Winnie u Svemiru nalazi se popis za učenje planeta Sunčeva sustava, pa možete malo produbiti znanje i crtati znakove svakog planeta.

U ostale dvije slikovnice nismo ništa našli na kraju, malo te to razočara kad te naviknu i razmaze…

Uglavnom, Winnie je naša velika preporuka za čitanje, ako je do sada, kao ni mi, niste još otkrili i očajnički tražite po knjižnici ili knjižari što posuditi ili kupiti.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.