Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Roditelji priznali: Muka nam je zabaviti djecu tijekom ljetnih praznika

ljetnih praznika

Tijekom ljetnih praznika brzo nastupi dosada

Ljetni praznici kucaju na vrata. Roditelji im s eu jednakoj mjeri vesele i pribojavaju. U anketama su priznali da im nije ni malo lako zabaviti djecu tijekom dugog razdoblja od dva i pol mjeseca.

Djeci je to razdoblje dugog spavanja, odmaranja, igre, zabave, lijenih poslijepodneva i druženja. Roditelji pak ne mogu dobiti toliko slobodnih dana koliko praznici traju i moraju odlaziti na posao.

To dovodi do pitanja koje muči mnoge od njih. Što s djecom?

Ako brinete o tome, niste sami. Istraživanja provedena na 200 mama djece između 6 i 12 godina, pokazuju da 6 od 10 mama “razbija” glavu kako isplanirati neke dječje aktivnosti.

Dvije od tri mame istaknule su kako žele to vrijeme praznika djeci učiniti posebnim, ali ne znaju kako to postići.

Gotovo pola ispitanica, njih 46 posto, izjavilo je da im je teško zabaviti djecu na dulje vrijeme, bilo da se radi o vanjskim ili unutarnjim aktivnostima.

Veliki dio roditelja pokušao je upisati djecu na neku aktivnost, no čak 43 posto je izvisilo jer na toj aktivnosti više nije bilo slobodnih mjesta.

No, to nisu jedini problemi. Oko 42 posto roditelja požalilo se da nema nikakvih novih aktivnosti koje bi djeci bile zanimljive i da im se čini da stalno sve ponavljaju što je svima već dosadilo.

S obzirom da smo već zaključili da vleiki broj roditelja radi, zabavne aktivnosti uglavnom su rezervirane za vikend. Tu se pak javljaju nove teškoće – roditelji imaju neke zamisli, no priznaju da je većini teško te zamisli provesti u djelo i nešto konkretno isplanirati.

Istraživanja pokazuj uda je mamama bilo najteže isplanirati odlazak u Zoološki vrt,, posjet muzejima i filmsku večer.

Najlakše je pak bilo zajedničko kuhanje i igranje video igrica.

Unatoč svemu, 70 posto roditelja izjavilo je kako se raduje što napokon dolaze praznici, iako to možda više ima veze s time da će izbjeći jutarnje spremanje i pripremu užina.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.