Poklon čitateljima

Poklanjamo praktični vodič za roditelje: Kako odgojiti eksplozivno dijete?

eksplozivno dijete

Eksplozivno dijete na probleme reagira burno, emotivno i glasno

Što je ekplozivno dijete i kako to izgleda u naravi? To je dijete koje na uobičajene probleme reagira izrazito frustrirano – plačem, vrištanjem, posvanjem, udaranjem, grizenjem, pljuvanjem ili uništavanjem imovine.

Njegovi česti izlijevi bijesa roditelje čine frustriranima, uplašenima i zabrinutima. Većina njih, u dobroj namjeri da riješe problem, poseže za čitavim arsenalom mjera: od racionaliziranja, preko kažnjavanja, do terapije. Nerijetko bez ikakvog uspjeha.

Dr.Ross Greene, istaknuti kliničar i jedan od prvih stručnjaka u liječenju djece sa socijalnim, emocionalnim i bihevioralnim problemima, radio je s tisućama djece i iima dobre vijesti: ta djeca nisu željna pažnje ili nemotivirana, a njihovi roditelji nisu pasivna, popustljiva bića kojima djeca manipuliraju.

Kroz ovu suosjećajnu i pronicljivu knjigu dr. Greene pruža novi okvir za razumijevanje njihovih poteškoća. Umjesto oslanjanja na nagrađivanje i kažnjavanje, njegov model rješavanja problema promiče suradnju s eksplozivnom djecom i poučavanje te djece vještinama koje im nedostaju.

Ako ste se pronašli u nečemu gore navedenom ili ste zainteresirani za ovu temu, mi vam u suradnji s Egmontom poklanjamo jedan praktični vodič o odgoju ekslopzivnog djeteta.

eksplozivno dijete

Možete ga osvojiti ako nam u komentar napišete zašto ga želite, a m idobitnika objavljujemo 29. ožujka 2023.

foto: Dječja posla

1 komentar

  • Unuk Leo ima eksplozije bijesa,baca stvari,baca se po podu ali samo kad su roditelji prisutni. Kad je sa mnom je savršeno dijete. Voljela bih knjigu pokloniti sinu i snahi da nauče kako ga obuzdati

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.