Poklon čitateljima

Osvojite slikovnicu s prozorčićima “Piko slavi rođendan”

U ovoj slikovnici omiljeni psić Piko slavi rođendan

Ne znam za vas, ali moji klinci obožavaju ove slikovnice s prozorčićima. Čak i ova starija koja je i slikovnice i prozorčiće trebala odavno prerasti :).

Ako i vaši klinci vole prozorčiće i Pika, onda je Mozaik knjiga osigurao pravi poklon za jednog čitatelja/čitateljicu. Poklanjamo vam slikovnicu Piko slavi rođendan, koja je namijenjena mlađim čitateljima i onima koji se tako osjećaju. Da biste ju osvojili potrebno je lajkati ovaj post i komentirati koju ste slikovnicu prvu pročitali svom djetetu. Ako se sjećate :)).

Igramo se do 20. listopada kada Piko odlazi u novi dom.

foto: Dječja posla

4 komentara

 • Prva slikovnica mog Leona bila je Lav Leon. 🙂 A Piku jako voli, redovito ga u knjižnici posuđujemo!

 • Najdraža bila i ostala mojoj djeci je”Ježeva kućica”. U početku, dok su bili jako mali, sviđala im se zbog rimovanih stihova koje su lako pamtili (znali su skoro čitavu napamet ). Stalno smo čitali i oponašali medu, lisicu, vuka i svinju.. Najdraži stihovi su nam bili:
  I divlja svinja pade k’o kruška,
  smače je zimus lovačka puška. ?
  Uvijek su se smijali kako divlja svinja padne ko kruška .
  “… Krvnika vuka, jadna mu majka
  umlati brzo seljačka hajka.
  Trapavog medu, oh, kuku, lele,
  do same smrti izbole pčele…” I dalje kako je već slijedilo… I najvažnije, jež nije dao na svoju kućicu, uvijek su strepili da se ne predomisli i odseli.

 • Otkada sam postala mama, jedva sam čekala kada ću mom Tomi početi čitati slikovnice. Čitala sam mu oduvijek, ali nisam mogla dočekati trenutak kada ću imati neku povratnu informaciju s njegove strane. I nisam dugo trebala čekati na to. U knjižari sam kupila par slikovnica. Navečer smo se ušuškali u krevet, uzeli Tri praščića i tako je sve počelo. Toma je taman punio godinu dana i samo je vikao još i opet. Bila oduševljena, jeeeeeeee, sviđa mu se (to je ona povratna informacija koju sam čekala)! Nakon tjedan dan dosadili su mi i vuk i praščići. Znala sam cijelu priču napamet. Potajno sam željela da izgubimo slikovnicu, da praščići srede vuka ili da on pojede praščiće… Ali nitko mi ne može platit taj osmijeh kad krenem s čitanjem prvih rečenica i uvijek se raduje kao da je prvi put čuje.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.