Novosti i događanja

Nakon 10 godina obnovljen Majčinski odjel u Nazorovoj ulici

naaa

Majčinski odjel u Nazorovoj trebao bi profunkcionirati sredinom rujna


Nakon dugih 10 godina, Majčinski odjel Dječjeg doma u Nazorovoj potpuno je obnovljen te je sad u fazi opremanja, a očekuje se da bi u funkciji trebao biti sredinom rujna. Odjel čiju je obnovu većim dijelom financirao Grad Zagreb, obišao je danas i gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika te ravnateljice Doma Jasne Ćurković Kelave.

Mi smo partneri u pomoći ljudima, mi smo to bili i prije, jesmo i ostat ćemo, a ovo je primjer kako treba voditi računa i biti socijalno osjetljiv i solidaran sa ljudima koji su u potrebi – naglasio je gradonačelnik Bandić te najavio početak zajedničke pripreme projekata kojima će se aplicirati za sredstva Europskog socijalnog fonda za obrazovanje mladih nezbrinutih majki, kako bi postale konkurentne na tržištu rada. Gradonačelnik je također najavio kako će Grad Zagreb do konca ove godine osigurati i dva stana koji će funkcionirati kao stambene zajednice u koje će majke s djecom biti smještene nakon izlaska iz Doma.

majcin dom1

Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na dobroj volji da se pomogne projektu obnove našeg Majčinskog odjela – istaknula je ravnateljica Ćurković Kelava, dodavši kako Odjel nije bio u funkciji zadnjih 10 godina zbog nedostatka novca za obnovu. Posebno mi je drago što je Grad Zagreb donio i Program za mlade u lipnju ove godine koji pozitivno diskriminira štićenike, odnosno korisnike dječjih domova i sličnih ustanova kod stanovanja, zapošljavanja i obrazovanja te zahvaljujem gradonačelniku i Gradu na tako dobroj i kvalitetnoj socijalnoj politici koja može biti primjer cijeloj Hrvatskoj – poručila je.

Moderno uređen Majčinski odjel bit će u funkciji sredinom sljedećeg mjeseca, a moći će smjestiti 15 trudnica, odnosno majki s djecom, koje će tu boraviti do djetetove navršene prve godine života te će tijekom tog vremena učiti kako se brinuti o svome djetetu, uz svu potrebnu stručnu podršku djelatnika Doma (odgajatelja, medicinskih sestara, edukacijskih rehabilitatora, socijalnih pedagoga i radnika, psihologa, liječnika…).

Grad Zagreb pomogao je građevinske radove u iznosu od 1.280.000,00kn, što čini 80% ukupne vrijednosti investicije, Zagrebačka banka donirala je 250.000,00kn, dok je novac za opremanje Odjela osigurala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u iznosu od 300.000,00kn.

foto: Grad Zagreb

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.