Istaknute teme Trudnoća Za roditelje

Na Svetom Duhu šest novih soba za rađanje s tuševima!

Od 12 tisuća beba koliko ih se godišnje prosječno rađa u Zagrebu, njih oko tri tisuće rađalo se u tri skučena boksa na Svetom Duhu.

Ministar Kujundžić najavio je tijekom 2020. početak radova na izgradnji Dječje bolnice u Blatu

Sve buduće majke kroz nekoliko dana za porođaj će imati šest novih soba opremljenih modernijim stolcima za porođaj, tuševima i prostorom za pratnju.

Primalje Biljana, Nada, Snježana i Sanja kazale su da će uvjeti za majke biti znatno bolji u novoj rađaonici, a nadaju se da će ondje dočekati i prvu bebu u 2020-oj.

Nova rađaonica nalazi se na katu iznad prostora gdje borave mame s bebama, a prilikom otvaranja gradonačelnik Milan Bandić kazao je da se nada da će se u novim prostorima sve češće čuti sretan dječji plač.

Ravnatelj bolnice Mladen Bušić kazao je da se svako četvrto dijete u zagrebu rodi u ovoj bolnici, a nakon ovog ulaganja da su uvjeti fenomenalni pa poziva majke da onamo dođu rađati.

Ministar Zdravstva Milan Kujundžić najavio je da bi tijekom 2020. trebali započeti i radovi na Dječjoj bolnici u Blatu.

-Pripremamo prijedlog za Vladu da se daju kreditna jamstva u iznosu od 400 milijuna kuna za gradnju Dječje bolnice u Blatu. nećemo čekati EU Fondove već krenuti u projekt jer moramo misliti na našu djecu – kazao je Kujundžić.

Foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.