Istaknute teme Za roditelje

Mama u parku posramila dojilju – koja je dojila šestogodišnjaka

posramila

Je li žena uistinu posramila drugu mamu razgovarajući s kćerkom u parku?

Društvenim mrežama zadnjih se godina vodi žestoka propaganda protiv posramljivanja drugih mama (roditelja) radi njihovih roditeljskih odabira ili odluka.

Posebno je osjetljiva tema dojenja oko koje se biju vječne bitke – je li prihvatljivo dojiti u javnosti ili ne, je li prihvatljivo dojiti u restoranu, kafiću ili se treba odvojiti i slično…

Na popularnoj platformi Reddit nedavno se potegnula polemika o mami koja je posramila drugu u parku jer je ova dojila šestogodišnjeg sina, no na specifičan način.

Naime, mama broj jedan došla je u park sa svojim partnerom i svoje dvoje djece, trogodišnjakinjom i dvogodišnjakom.

Djeca su uživala igrajući se u parku, a potom je naišla i mama broj 2 sa šestogodišnjim dječakom koji je bio, kako piše mama broj 1, dosta nervozan i stalno je nešto prigovarao.

Tada je mama broj dva sjela na klupu usred parka i počela dojiti svog šestogodišnjaka.

Mama broj jedan počela je “izmjenjivati poglede” sa svojim partnerom, a potom su oboje malo kolutali očima. Trogodišnjakinja je potom prišla svojoj mami i pitala što ta druga teta radi, a mama joj je objasnila da daje dječaku da pije “iz cike”.

-Je li to kao kad beba pije mlijeko iz cike, kao moj mali bratić?

-Da, otprilike tako.

-Ali ovaj dječak je velik, zašto ne pojede pravu hranu. Kao jaje ili brokulu ili kolač.

-Iskreno, ne znam. Možda bi dječak trebao radije pojesti tortu. Jesi li ti za tortu’

-Baš je blesavo da velika djeca to rade – zaključila je djevojčica.

Tu je razgovor između mame broj 1 i djevojčice završio te su potom svi krenuli prema automobilu, kada ih je presrela bijesna mama dojilja.

-Odvratan mi je način na koji ste me posramili jer sam hranila svoje dijete na posve prirodan način! Trebali biste svoju kći podučiti bolje, jer dojenje je nešto najprirodnije na svijetu. Ali, vama očito nije stalo do djetetove emocionalne i psihičke dobrobiti – zaključila je mama dojilja, dodajući kako je sigurno bolje da svog sina doji nego da mu daje otrov poput torte.

Mama broj 1 koja je cijelu situaciju i opisala na Redditu objasnila je da je tada shvatila kako je mama dojilja čula neugodan razgovor nje i kćerke.

-Ako vam je odista stalo do vašeg sina kao što pričate – odgovorila joj je- ne biste ga trebali pustiti da stoji sam na cesti već tri minute. Rekavši to, ušla je u automobil i odvezla se.

Komentari na Redditu su, očekivano, različiti. Od toga da nije pristojno prisluškivati tuđe razgovore do toga da dječak možda nije niti imao šest godina već je samo izgledao stariji. Većina se pak složila kako mama broj 1 nije bila bezobrazna već je samo pristojno odgovarala na pitanja svoje kćeri.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.