Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

LEGO radi na tome da makne sve rodne stereotipe vezane uz kockice

lego kocke

LEGO će se potruditi prenijeti poruku da su njihove kockice namijenjene svima

Popularna tvrtka Lego daje sve od sebe da se riješi bilo kakvih rodnih stereotipa iz svojih kockica.

Iako se radi o igrački koja bi trebala biti rodno neutralna, još uvijek postoje određene stigme u svijetu gdje se dječake potiče da se igraju autićima, a djevojčice lutkama.

No, sve više tvrtki ide prema rastućem pokretu da su sve igračke namijenjene svoj djeci te da bi se svako dijete trebalo igrati onime što ga zanima, a ne onim što se smatra “prikladnim” njegovu spolu. Štoviše, igračke trebaju rasplamsati dječju kreativnost i maštu, a ne suzbijati ju.

Popularni LEGO čijim se kockicama igraju djeca diljem svijeta, objavio je kako će se prvo pozabaviti svojim oglasima. Pobrinut će se, ističu, da oglasi budu namijenjeni i usmjereni prema svima, a ne prema djevojčicama ili dječacima. Jer, na kraju krajeva, objasnili su, njihove kockice su i namijenjene svoj djeci.

Kockice u budućnosti ne bi trebale biti namijenjene nikakvoj aktivnosti koju se može etiketirati kao “muška” ili “ženska” već bi trebale poslužiti da djeca izgrade svoj vlastiti svijet mašte.

Veliko ispitivanje provedeno na 7000 roditelja iz sedam zemalja pokazalo je rezultate kojih su svjesni i u LEGU: 76 posto roditelja potaknulo bi svoje sinove da se igraju kockicama, dok bi isto za svoje kćeri napravilo samo 24 posto roditelja.

Prema tome ispada da se kocke i dalje smatraju više “muškom” nego “ženskom” igračkom. Iz LEGA pak poručuju kako će u vremenima koja dolaze raditi na tome da smanje taj rascjep za koji itekako znaju da postoji.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.