Novosti i događanja

Kraljevna na zrnu graška besplatno u Dječjem kazalištu Dubrava

Dječje kazalište Dubrava danas, 21. srpnja u 19 sati prikazuje predstavu Kraljevna na zrnu graška H. C. Andersena u režiji Antonija Gabelića.

Predstava uči o vrijednostima različitih pogleda na život i nužnosti uvažavanja različitih mišljenja

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena Kraljevna na zrnu graška, predstava progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost. U predstavi Kraljevna na zrnu graška, kraljević odrasta pod strogim i budnim okom kraljice majke.

U njihov uređeni, predvidiv, siguran i zaštićeni svijet dolazi kraljevna, a s njom i nered. Likovi, međudjelovanjem i spajanjem dvaju svjetova i svjetonazora, uče jedni od drugih. Što mijenja unošenje nereda u utvrđeni red? Kako se uređuje nered? Može li ga se nadzirati?

Postoji li sredina između jednoga i drugoga? Predstava nas, ploveći svijetom bajki, uči o vrijednostima različitih pogleda na život, popuštanju kontrole, nužnosti uvažavanja različitih mišljenja i postupaka te međusobnom oplemenjivanju koje razumijevanje različitosti donosi jednima i drugima.

Ulaz je besplatan, a predstava se izvodi na vanjskoj pozornici Dječjeg kazališta Dubrava. Namijenjena je za djecu 4+, a traje 45 minuta.

Foto: Dječje kazalište Dubrava

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.