Istaknute teme Novosti i događanja

Književnica Sanja Pilić je dobitnica Nagrade „Mali princ“ 2016. za knjigu “Pošalji mi poruku”

Sanja Pilić

Sanja Pilić dobila je važno priznanje iz regije


Sanja Pilić je u svom višestruko nagrađenom romanu za mlade „Pošalji mi poruku!“ uspjela uvjerljivo progovoriti iz perspektive trinaestogodišnje djevojčice Sofije o suvremenom životu urbane zagrebačke obitelji, o odnosima sa svojim vršnjacima i vlastitoj zaljubljenosti u vršnjaka iz razreda. Autorica  obrađuje tabu teme, a njezin je fokus primarno na protagonistima koji su sasvim realni, obični i normalni. Riječ je o romanu koji vjerno preslikava svakodnevicu suvremenih mladih, čak i kada se susreću s težim životnim izazovima.

Ovo je samo jedno u nizu nagrada koje ova književnica prima, a osobno joj je posebno draga jer je Mali princ njezina omiljena knjiga.

Za ovo prestižno priznanje, najznačajnije u regiji, bile su nominirane i knjige: “Sedam bajki za Male i Velike”, Mirzane Pašić-Kodrić, “Trava puna mrava”, Mehmeda Đedovića (Bosna i Hercegovina), “Baš Pamuk i druge bajke”, Aleksandra Obradovića, “Kako rastu veliki ljudi”, Petra Pejakovića, Milivoja Obradovića i Slaviše Grubiše (Crna Gora), “Pošalji mi poruku”, Sanje Pilić, “Avram, Bogdan vodu gaze”, Vladislave Vojnović i “Zec iz šešira”, Vesne Vidojević Gajović (Srbija). O kandidaturama hrvatskih autora odlučuje Nacionalni odbor za dječju knjigu. Redovito se kandidira knjiga koja je u hrvatskoj dobila Nagradu „Grigor Vitez“ i uz nju odabire još jedna.

Nagrada se sastoji od brončane statue Malog Princa koja je rad akademskog kipara Enesa Sivca i novčanog iznosa. 

foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.