Istaknute teme Za roditelje Zabava i zanimljivosti

Kakva ste mama prema horoskopskom znaku?

Hoćete li biti pripremljena mama koja je pročitala puno knjiga o odgoju ili ona opuštena koja sve radi prema “osjećaju”.

Mama prema horoskopskom znaku – jeste li osjećajna, divlja, strpljiva ili brbljava osoba

Možda je odgovor na to pitanje u stvari zapisan u zvijezdama. Evo što o vašem majčinstvu kaže horoskop:

Mama Vodenjak

Ove mame mogu biti poprilično otkačene i divlje. U majčinstvo će unijeti puno toga intelektualnog i pročitanog, a djecu će poticati da budu slobodoumna i samostalna. Kako su i sami Vodenjaci buntovne naravi, sličnu crtu mogli bi pobuditi i u svojoj djeci. Također, vole biti prijatelji sa svima, pa je moguće da će prijateljski odnos poticati i između sebe i svog djeteta, trudeći se da budu više “frendice” nego mame što nije uvijek baš dobra opcija. 

Mama Riba

Ovaj znak majčinstvo temelji na osjećajima i instinktima, mama Riba nježna je i puna suosjećanja te jako osjetljiva na potrebe svoje djece. No, zbog te osjetljivosti ponekad joj treba napomenuti da djeci ostavi slobode i prostora da pogriješe te da neke stvari nauče samostalno umjesto da im uvijek budu servirane. Mama Riba je kreativna i svoju djecu će poticati da se bave glazbom, slikarstvom, glumom…

Mama Ovan

Ove mame stalno su u pokretu, pa i djecu potiču da se bave sportom i da vrijeme provode na otvorenom. Najbolje zajedno. To su mame koje žele sve napraviti same i koje nikada neće tražiti pomoć, ali ako im ipak pomognete, pomirite se s tim da ćete se morati pokoriti njezinom delegiranju. Mame Ovnice su odvažne agresivne, poznate po “teškoj ljubavi”, a nemaju niti previše strpljenja za dječje “gluposti”.

Mama Bik

Od svih znakova, Bikice su najnježnije i najstrpljivije majke pa će svoju djecu obasuti s ogromnim količinama ljubavi. No, kako su materijalistički nastrojene, pa će i djecu okružiti bogatstvom u vidu gomile skupih igračaka i odjeće. Potrošit će koliko si god to može priuštiti. Mame ovog zodijačkog znaka tvrdoglave su, ali praktične pa će i djecu htjeti naučiti vještinama koje će kasnije u životu moći unovčiti.

Mama Blizanac

Mame u znaku Blizanca su vedre naravi i brbljave. Obično su poput djece – zabavne, razigrane, svestrane i sveprisutne. U roditeljstvu bi trebale biti dosljednije i čvršće, čak i ozbiljnije. Ovaj znak željan je znanja, a voli i umne igre, pa će jednako intelektualno željeti inspirirati svoju djecu. Potaknut će ih da uče koliko god je to moguće. 

Mama Rak

Račice nisu mame samo svojoj djeci, one su mame svakome. Uglavnom su sramežljive, ali u kućnom okruženju ožive. Često su dosta dobre kuharice te na svoju djecu vole prenijeti taj “domaći” ugođaj u kojem i same uživaju. Pasivne su naravi, no ako su im djeca napadnuta ili ugrožena, pretvaraju se u ulične borce koji će učiniti sve da bi ih zaštitile. Ponekad znaju gušiti potomke, umjesto da se odmaknu i daju im prostora za rast.

Mama Lav

Lavice su i same u srcu djeca i treba im jako puno pažnje. Kako su po malo narcisoidne prirode, kako bi bile dobre majke trebaju naučiti maknuti svoj ego na stranu i posvetiti se djetetu.  Kada se uspiju odmaknuti od sve te drame kojoj se vole okružiti, mogu biti jako tople, velikodušne, ali i kreativne. Lavice nisu poznate kao super odgovorne mame, ali su zato često i više nego zabavne.

Mama Djevica

Djevice su perfekcionisti koji obožavaju sve nadgledati i kontrolirati, pa moraju naučiti kako da to “izbace” iz majčinstvu jer bi inače mogle previše kritizirati i vlastitu djecu. Mame u ovom znaku opsjednute su čistoćom, paze na svaku mrvicu na dječjim rukama, a dude i prečesto iskuhavaju. Po malo su i hipohondri pa im svaki kašalj zvuči opasno a malo viša temperatura razlog je za odlazak u bolnicu. Svoju djecu uče da budu štedljiva i pažljiva s financijama.

Mama Vaga

Vage su možda najnesebičniji znak, što je važna kvaliteta za majke. Mame Vage zahvalne su i obzirne, pa će tako i odgajati djecu – da budu obzirni i da pomažu drugima. Jako su neodlučne i sve odvaguju 10 puta, jer za svoju djecu žele najbolje. Trude se osigurati im lijep i udoban dom te da odu studirati i proširiti svoje vidike.

Mama Škorpion

Ovo su izvrsne Zodijačke mame, vrlo su strastvene, a stvarima se posvete s 300 posto sebe. Odgoj djece nije u tome iznimka. To je znak koji najviše toga uočava, pa svoj orlovski vid koriste kako bi zaštitile djecu. No, ponekad vide i ono čega nema, pa mogu izgledati previše ratoborno, nasrtljivo i postavljati se previše zaštitnički. No, upravo zbog takve svoje osobine učit će djecu da vjeruju svojim instinktima.

Mama Strijelac

Mame Strijelčice aktivne su i njihova djeca neće previše vremena provoditi na kauču. Prve cipele koje im kupe bit će planinarske. Ove mame vatrenog znaka nisu poznate kao najstrpljivije osobe na svijetu, ali su u principu dobronamjerne i lakog karaktera, pa kada im nešto i spusti raspoloženje, brzo ga poprave. akcijski su orijentirane te odgajaju djecu da budu optimistična i “šarena”. Umjesto da njezina djeca guglaju o piramidama, ona će ih radije odvesti da ih vide u živo. 

Mama Jarac

Mame u ovom horoskopskom znaku biti stroge i inzistirati na disciplini. Uvijek su zabrinute oko granica i pravila stoga njihova gledišta često znaju biti crna ili bijela, bez ičega u sredini. No, ako si dopuste da malo “omekšaju”, mogu biti izvrsne mame. Možda nisu uvijek najnježnije, ali su odgovorne i pouzdane te vrlo radišne. Naučit će svoju djecu da je važno zaslužiti tuđe poštovanje i kako u životu treba vrijedno raditi. Imaju vrlo jak moralni kompas pa će takve vrijednosti usaditi i svojoj djeci.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.