Novosti i događanja

Izašao dječji roman koji će djecu poučiti kako ljude suditi prema onome što kriju unutra

dječji roman

Male čitatelje razveselit će još jedan dječji roman popularnog Davida Walliamsa


Novi dječji roman Davida Walliamsa donosi priču o dječaku Tomu koji nema lako djetinjstvo.  Njegovi su ga roditelji ostavili u internatu u kojem proživljava razne zgode i nezgode. Jedan udarac lopticom za kriket u glavu odvest će ga tako do bolnice, u kojoj će upoznati nove prijatelje i upasti u neočekivane, nevjerojatne pustolovine

U bolnici su smještena djeca koja se oporavljaju od manjih povreda, ali i neka ozbiljno bolesna. Iako im nadzornica zadaje različite nevolje, djeca se uspijevaju nakon ponoći okupiti kako bi ispunila želju jednom djetetu… Oni su Ponoćni pustolovi.

Ova knjiga, osim što je prepuna akcije i uzbuđenja, na prikladan se način obraća ciljanoj publici – djeci. Poučava ih nekim od osnovnih životnih postulata, ispravnom moralnom djelovanju, suosjećanju te tomu kako ostvariti svoje snove. Ova je knjiga stoga zabavna, poučna i puna neodoljiva humora!

VAŽNOST PRIJATELJSTVA I ZAJEDNIŠTVA

U srži ove knjige zapravo je poruka o odanosti i snazi prijateljstva. Iako se djeca često mogu osjećati zapostavljeno od roditelja ili im oni nedostaju na bilo koji način, snaga dobrote i čista srca može ih dovesti do drugih s kojima mogu dijeliti svoju patnju. I ne samo to, u zajedništvu s prijateljima mnoge je životne teškoće moguće i nadvladati, pa čak i one tako teške kada smo prikovani za bolnički krevet, usamljeni i ne znamo kada ćemo ozdraviti.

foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.