Blog Mamina posla Istaknute teme

Isprobali smo KidsZipSheets – posteljinu s kojom je vaše dijete cijelu noć na toplome

kidszipsheets

KidsZipSheets jedan je od onih pametnih proizvoda zbog kojeg nećete požaliti


Naša starija kći voljela je spavati u vreći za spavanje kada je bila posve mala beba. Prvu zimu, kada je imala oko pet mjeseci proveli smo sretni i bezbrižni. Vjerovala sam da će tako biti i iduće godine pa sam na Sajmu za mame i bebe u Westgateu investirala u još jednu novu veliku vreću za spavanje. Bila sam toliko nadobudna da sam izabrala onu s dugim rukavima, da joj bude baš fino i toplo. Kod kuće sam imala još dvije bez rukava.  Šipak!

Kada smo je obukli u vreću nastala je ludnica. Bacakanje, histeriziranje, sumanuto okretanje, uglavnom gomila nezadovoljstva. Muž i ja smo odlučili da nećemo popustiti jer nismo mi od jučer. Ostat ćemo čvrsti kao stijena. Smirit će se ona. Pa neće nama nitko manipulirati.

Za jedno tri sata potpisali smo bezuvjetnu kapitulaciju, sretni postignutim uvjetima – uspjeli smo izvući živu glavu i nitko nas od susjeda nije prijavio socijalnoj službi.

Od tada naša je priča kao iz neke bajke o zločestom djetetu koje se nije htjelo pokrivati. Bajka je vrlo jednostavna. Bila jednom jedna mala djevojčica koja nikada jutro nije mogla dočekati pokrivena. Nakon tri dana djevojčica bi se redovno prehladila. Onda su se roditelji budili 200 puta svake noći i stalno ju pokrivali. Djevojčici je bilo toplo, a roditelji su razmišljali da se bace kroz prozor…

Kada je s četiri godine prešla u svoju sobu, naša kći i dalje nije nikada ostajala pokrivena. Probleme smo rješavali na razne načine. Dva najučinkovitija su bili debela plišana pidžama za veću djecu u jednom dijelu i zavlačenje popluna što je više moguće između kreveta i madraca da ga ne može tako lako izvući i šutnuti na pod.

Svaki put kad bismo ušli u sobu i našli je kako na 18 stupnjeva, dok se mi ušuškavamo ona spava bezbrižno otkrivena, dizala nam se kosa na glavi. Onda smo dobili još jedno dijete. On je nekako mirniji spavač i ne divlja po krevetu kao ona. Vreću također druge zime ne prihvaća, ali barem ne baca deku jednako silovito i nervozno kao njegova sestra.

Ima dana kada se otkrije, no nije baš drastičan kao ona. Sretni smo zbog toga, ali stalno kukamo kako bi bilo lijepo da se ne moramo brinuti oko tog pokrivanja, pogotovo kada oboje budu spavali u svojoj sobi.

I tada saznamo za KidsZipSheets. Muž se odmah oduševljava idejom, ja sam skeptična jer vjerujem da bi već svi znali za to da je djelotvorno. Jer poznajem hrpetinu roditelja koji dijele naš problem. No, nismo ludi da ne isprobamo nešto što bi nas doslovno spasilo jer smo u svom roditeljskom stažu novce potrošili na sve i svašta, pa možemo i ovo isprobati.

“U svakom slučaju”, kažem ja, “Ako ne valja, imat ćemo barem još jednu posteljinu”.

Uzimamo KidsZipSheets, jednu posteljinu za curu u rozoj i za dečka u plavoj boji. Dolaze lijepo upakirane i ja ih odmah bacam na pranje. U kompletu se osim donje plahte na gumicu koja je zipom vezana za gornju nalazi i jastučnica.

Nakon pranja i sušenja, mi smo jedni od onih koji još uvijek peglaju, pa krenemo peglati našu “zipicu” kako bi izgledala savršeno. Tu baš nismo najsretniji jer se dosta teško pegla da bi izgledala baš onako super i bez ijedne crtice. No, to nam je uglavnom jedina zamjerka. Oprostili smo joj svojeglavost na dasci za peglanje jer se iskupila.

Mala protestira jer ne želi biti zazipana u svom krevetu, ali mi joj objašnjavamo da će to biti kao vreća za spavanje na kampiranju pa onda sretna pristaje.

kidszipsheets

Navlačimo posteljinu i spremamo ju na spavanac. Fora je prilično jednostavna – kada dijete legne pokrijete ju gornjom plahtom i povučete zip i ono je na neki način kao u vrlo prostranoj vreći za spavanje. Preko toga ide deka, poplun ili što već koristite. Kada dijete mlatara nogama i pokušava se otkriti, ne može jednostavno zbaciti pokrivač jer ga ne može fizički dotaknuti nogom. Morate samo pripaziti da se dijete dobro uvuče u posteljinu, a ne samo do koljena. Dakle, neka se zgura do kuda ide :).

Odlazim ogledati film i nakon jedno sat vremena provirujemo u sobu. Pokrivač je na svom mjestu, ali ne radujemo se previše. Tako zna ponekad biti i dok nismo imali KidsZip. Nakon pola sata zavirujemo opet – stanje je nepromijenjeno. Film završava i krećemo na spavanje – pokrivač je postojan!

Ujutro se mala probudila prije mene, pa nisam mogla vidjeti jutarnje stanje, ali muž kaže da se, istreniran zbog prijašnjih iskustava ustao jednom po noći da ju provjeri i da je bila pokrivena. Pokrivač se malo pomaknuo i poravnao ga je, ali bila je pokrivena.

kidszipsheets3

Da skratim priču, svaka noć je ista. Kratko i jasno – pronašli smo rješenje svojih zimskih muka. Više ne moramo koristiti isključivo jednodijelne debele pidžame i ne strepimo od prehlada. Barem ne onih izazvanih smrzavanjem tijekom noći. Ni samima nam nije jasno kako ovo nije u masovnoj proizvodnji i kako ljudi ne znaju za to. Zašto nitko oko nas ne zna za ovu posteljinu?! Na vama je da si smislite želite li isprobati, nama se pokazala jednim od onih pametnih izuma u koji ti nije žao investirati.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.