Istaknute teme Novosti i događanja

Fortnite gaming turnir za mlade, razmjena bicikala, karnevalske povorke i mnoštvo dječjih radionica za vikend u Ivaniću

Ovaj vikend Ivanić-Grad možda je najbolja kopnena destinacija za obiteljsko druženje gdje možete kombinirati zabavu, uživanje u gastronomiji ali i ponešto i tržiti. Mladima će posebno biti atraktivan Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024., a onima još malo mlađima Festival igračaka. Manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.

Djeca i odrasli mogu uživati u svijetu igračaka, sudjelovati u različitim natjecanjima te gledati kazališne i mađioničarske predstave

10. Festival igračaka, 8. i 9. lipnja – Festival igračaka je čarobna manifestacija koja poziva obitelji s djecom predškolskog i školskog uzrasta na jedinstveno iskustvo. Okuplja proizvođače vrhunskih i edukativnih igračaka te pruža mnoštvo dječjih radionica, zabavnih aktivnosti i nastupa dječjih zborova pod sloganom “Igra nikada ne prestaje”. Tijekom dva dana festivala, djeca i odrasli mogu uživati u svijetu igračaka, sudjelovati u različitim natjecanjima te gledati kazališne i mađioničarske predstave. Ova dvodnevna manifestacija održava se u Sportskom parku Zelenjak, pružajući prostor za nezaboravno obiteljsko druženje.

Svečano otvorenje Festivala uz mimohod olovnih vojnika održat će se u subotu 8. lipnja u 10:30 sati. Nastupiti će i pobjednica Supertalenta Chriztel Renae Aceveda i plesne skupine.

Vratite se u djetinjstvo uz igre polupanog lončića, gumi-gumi, điha-điha ili oka sokolovog. Deseci različitih igara čekaju da ih isprobate i okušate svoju spretnost. Zabavite se u Parku znanosti i Selu bajki, uživajte na kazališnim predstavama i likovnim igraonicama, neka vas zabave mađioničari, a ako ogladnite okušajte se u klopanju kremšnita.

Na Festivalu se možete igrati i u muzejima. Muzej Moslavine, Centar za kulturu Čazma, Muzej Ivanić-Grada, JU Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i Turistička zajednica Ivanić-Grada spremaju interaktivne igraonice u kojima ćete naučiti mnogo zanimljivosti o njihovim krajevima.

Raspored Festivala igračaka pronađite ovdje.

14. Međunarodni žabarski karneval – 8. lipnja – Više od 350 sudionika u karnevalskim grupama prodefilirat će ulicama Ivanić-Grada. Šarene i zabavne grupe iz Hrvatske, Slovenije i Italije krenut će sa Sportskog parka Zelenjak u 18:00 sati prema Trgu Vladimira Nazora gdje će predstaviti svoje točke. Ova živahna i šarena manifestacija slavi kreativnost, tradiciju i zajedništvo kroz kostime, ples i muziku.

Grad Ivanić-Grad je član FECC – Federacije Europskih karnevalskih gradova. Međunarodni žabarski karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice. Karnevalska udruga „Žaba“ godišnje sudjeluje u 10-tak karnevala u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Cjelokupni program događanja Lipanjske pozornice dostupan je ovdje.

Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024. – svi će moći pokazati svoje vještine u igranju jedne od najpopularnijih igara na svijetu, a na samom turniru sudjelovat će 70-tak učenika, a prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade poput tableta, mobitela ili tipkovnice.

Natjecanje školskih bendova „Johannesburg School Music Fest“ – u nedjelju, 9. lipnja, okupit će 13 školskih bendova iz Zaprešića, Zagreba, Dugog Sela, Čazme, Križa i Ivanić-Grada.

Biciklistički buvljak – u subotu 8. lipnja: njime potiče urbana mobilnost i zamjena bicikala. Uz buvljak bit će organizirano i nekoliko radionica.

  • Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima počevši od ovog petka:
  • 7.6. Donkey Hot, Showtime Band, DJ Saša Turkalj
  • 8.6. Vesna Pisarović, DJ Nick Bane & DJ Matyma
  • 9.6. Johannesburg Sc(h)ool Music Fest 2024., Baruni
  • 21.6. DJ Arena: Bellboy, Boris Motega, DJ Nick Bane
  • 22.6. Dodger Artfool, Psihomodo Pop, Kočani orkestar

Foto: Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.