Novosti i događanja

Ezopov kolaž – još jedna hit predstava za djecu u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje novu premijeru: Ezopov kolaž Ane Tonković Dolenčić u režiji Petre Mrduljaš te s lutkama i scenografijom koje potpisuje Milan Trenc. Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 11.3.2023. u 11 i 18 sati te u nedjelju 12.3.2023. u 11 sati.

Ezopov kolaž Ane Tonković Dolenčić u režiji Petre Mrduljaš, redateljice nagrađivane ZKL-ove trilogije o Medi Đuri. Ezopove basne već više od dva i pol tisućljeća ne gube na aktualnosti, jer britko i precizno govore u vječnim ljudskim vrlinama i manama zagrnutim, dakako, u životinjsko ruho.

U ovoj adaptaciji basne se nižu u formi kabarea u kojemu su Cvrčak i Mrav meštri ceremonije i njihova priča čini okvir ostalih basni. Kabaretska forma omogućila je korištenje raznih animacijskih tehnika koje se mijenjaju iz točke u točku, a svaka lutkarska tehnika na poseban način zrcali pouku basne i karakter lika. Autor lutaka i scenografije cijenjeni je likovni umjetnik i filmski redatelj Milan Trenc prema čijem je djelu nastao svjetski poznat filmski serijal Noć u muzeju, a njegov osebujan koncept u ovom je kabareu otvorio mogućnost za kreativnu suigru lutkara, lutaka i scenografije.

U predstavi glume Borna Galinović, Adam Skendžić, Marta Bolfan-Ugljen, Dinka Vuković, Ana Herceg i Ivan Bošnjak.   

Glazbu prepoznatljivo kabaretskog duha skladao je Nenad Brkić, a koreografiju potpisuje Ana Herceg. Dizajner svjetla je Marino Frankola, a pomoćnica kreatora lutaka i kostima je Ana Sekulić.

Foto: Ines Novković

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.