Istaknute teme Za roditelje

Baka pokušala “podojiti” unuka da ga smiri, majka u šoku

Baka je pokušala podojiti unuka jer je to uvijek smirivalo njezino četvero djece te se razljutila što je viđena na kameri

Imati baku i djeda koji mogu biti pri ruci kada treba pričuvati bebu je neprocjenjivo. Tako je mislila i akterica ove priče, presretna što se može bezbrižno vratiti na posao jer svoju bebu ostavlja svekrvi.

– Bila sam oduševljena kada je svekrva pristala na čuvanje i što je u stvari uživala provodeći vrijeme s unukom – pojasnila je mama koja je željela ostati anonimna na platformi Reddit, dodajući kako ona i suprug oboje imaju poslove s punim radnim vremenom.

Njezina beba stara je inače dva mjeseca i, kao i svakom roditelju, pravo je olakšanje što ju može čuvati član obitelji, a ne neki stranac. Tako je bar mama mislila, dok nije zatekla svekrvu da radi nešto s čime se nikako nije mogla pomiriti i što smatra poprilično nastranim,

Beba je inače dojena, mama je prije odlaska na posao ostavljala svoje izdojeno mlijeko u bočici, a u večernjim satima i preko vikenda normalno je dojila. Kaže, u tim je trenutcima povezivanja s bebom posebno uživala.

Tri tjedna dadiljanja protekla su mirno i bez prevelikih komplikacija. Dok se sve nije zakompliciralo. Beba je tog dana bila nemirna i baka je pisala mami kako je nervozna i kako će ju vjerojatno teško uspavati.

Mama je nakon nekog vremena odlučila upaliti aplikaciju za baby monitor na mobitelu da provjeri je li uspavljivanje uspjelo.

-Kad se kamera upalila imala sam što vidjeti. Moja svekrva zadigla je majicu i namjestila moga sina na dojku, kao da ga doji. Smjesta sam ju pokušala nazvati, ali nije se javljala na pozive. Ostalo mi je samo da sjedim i gledam kako bezuspješno pokušava dojiti, jer naravno, nema mlijeka – napisala je užasnuta mama.

Uspjela je nazvati supruga te su na kraju došli i do bake koja je jednostavno rekla kako je beba tako jako plakala da ju je pokušala umiriti dojkom.

-Ona se još naljutila na mene što sam se uopće usudila upaliti kameru! – dodala je iznervirana mama. Jer upravo tako je i bilo, Svekrva nije dobro reagirala na špijuniranje, a u dojenju ne vidi ništa sporno. I sama je uvijek tako uspijevala umiriti svoje četvero djece.

Mama je odlučila da svekrva više neće čuvati njezinog sina jer si ona i suprug mogu priuštiti dadilju. No, svekrvu je to jako naljutilo te ju je izvrijeđala, a ni suprug nije bio najsretniji te je stao na majčinu stranu.

-Tražio me da njegovoj majci pružimo još jednu šansu i smatra da ne trebamo rasipati novce na dadilje – pojasnila je mama, tražeći savjet zajednice na Redditu.

-Jesam li ja pogriješila? Možda nisam smjela paliti kameru? Možda pretjerujem – upitala je.

No, odgovori su je razvujerili.

-To nije normalno ponašanje. Nitko iole zdrav ne pokušava dojiti tuđe dijete koje mu je povjereno na čuvanje – napisao je jedan čitatelj.

-U šoku sam. Ne znam što reći. Ta žena nije nikad čula za dudu – komentirao je drugi.

– Puno je načina za smiriti uzrujano dijete, a dojenje tog djeteta kojem nisi majka i kad u stvari nemaš mlijeka sigurno nije jedan od njih. – smatra treći.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.