Novosti i događanja

Bajkoviti klasik Priče iz davnine premijerno u kazalištu Trešnja

Priče iz davnine

Predstava Priče iz davnine bit će realizirana u koprodukciji s Gradskim kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika

Predstava  Priče iz davnine,  u režiji Paola Tišljarića  koprodukcija je zagrebačkog kazališta Trešnja i dubrovačkog Kazališta Marina Držića. Za zagrebačku publiku predstava će se premijerno izvesti u kazalištu Trešnja 13. veljače, dok je premijera u Dubrovniku zakazana za 6. ožujka.

Radnja predstave je imaginarni susret s našom najvećom dječjom spisateljicom Ivanom Brlić Mažuranić i njezinim pričama,  nastao iz pera dramaturginje Lade Kaštelan. U ovoj predstavi Ivana Brlić Mažuranić s lakoćom putuje iz davnine u današnjicu baš kao i njezine bajkovite, antologijske pripovijetke, uvijek podjednako uzbudljive i začudne. 

Prvi put objavljene 1916. Priče iz davnine  čitatelje  uvode u stilizirani svijet slavenske mitologije, a njihove fantastične teme i  osebujni likovi naveli su već mnoge generacije na razmišljanje o životnim vrijednostima, prijateljstvu, ljubavi, hrabrosti i kompleksnosti ljudske ćudi.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od šest godina, a može se pogledati u kazalištu Trešnja 15., 16., 22. i 23. veljače 2020.

foto: Damil Kalogjera

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.